Gigafiber Kablolu Bağlantı WiFi Bağlantısından Daha Yavaş

Selamlar,

2 saat önce gigafiber bağlantım yapıldı. Hız testlerinde gariplik var. 90mbps civarı kablolu bağlantı, 140mbps civarı olan wifi bağlantısı sonucum çıktı hız testinden. Kabloluda en az 500mbps almam gerekirken sonuçlar sıkıntı olduğunu gösteriyor. Burda problem nedir ? 5 sene önce daire içi kablolarım çekilmişti. Category 5e kablo mevcut ev içinde. 1000mbps destekliyor diye biliyorum. Duvardan da ethernet kablosu ile bağlanıyorum. Nasıl bir sorun olabilir ?

Merhaba, Kablonda bir ezilme , erime , kopma gibi şeyler olursa kablonun hızı düşüyor. bir kaç kablo denemiş biri olarak cat5e kablolar aynı görünsede içlerinde bakırların sorun çıkarıyor dıştan görünüşte bir zarar görünmese bile içten zarar görmüş olabilir. RJ45 taktığın yerde sorun yapıyor olabilir. İlk kablo değiştir.

Denetim masası ağ bağdaştırıcılarından ethernet kısmından Modem ile bilgisayarınız arasında bağlantı hızı kaç Mbps görebilirsiniz. Büyük ihtimal 100Mbps buluşuyordur.

2

Selamlar, yanıtlar için çok teşekkürler. Duvar içi kablolar 5e iken kullandığım ethernet kablosunu 6 zannederken 5 olduğunu gördüm. 6 olan kabloyla değiştirdim ve sorun çözüldü.

3 Beğeni

Cat5 maalesef 100Mbps destekliyor. hayırlı olsun güle güle kullanın :slight_smile:

Bir sorum daha olucak :slight_smile:

Duvardan gelen CAT5e kablo kısa kaldı. Ona ek kablo alıcam ama CAT6 alıcam 1m ve iki kabloyu ethernet ara uzatma aparatı ile birbirine bağlamayı düşünüyorum. 35 Tl ye Hepsiburada üzerinden satılan (dandik duran:)) modelden alıp yapmayı düşünüyorum bu işlemi. Bu aparatlarla alakalı bilgi bulamadım ama gigafiber hızında düşme ya da kablolardaki veri taşıma kapasitesi gibi bir özellik eksikliğinden kaynaklanan sorunlar olur mu sizce kullanan var mı? En ucuz ürün bu o nedenle bunu almak istiyorum link aşağıda.

Tigdes Ethernet Cat5/cat6 Birleştirici-Ethernet Kablo Ara Uzatma Aparatı
https://www.hepsiburada.com/tigdes-ethernet--cat5cat6-birletirici-ethernet-kablo-ara-uzatma-aparati-p-HBCV00000C5LIK?magaza=KRAL+BİLGİSAYAR&url_src=ios-product-detail

aynısını modem ile bilgisayar arasında kullanıyorum. 30 metre cat6+1metre cat5e de sorunsuz 800 850 Mbps hızlar alıyorum

Süper o zaman alabilirim ben de çok şüpheliydim içim rahatladı sağolun :slight_smile: