Gigafiber Kablolama Hk

Merhaba,

Yarın kuruluma gelecekler aktif olarak VDSL kullanıyoruz. Fiber için çekilecek kabloları nerden çekiyorlar? Ekstra kırıp dökmeli bir iş yapılıyor mu yoksa direkt olarak prizden hizmeti alabiliyor muyuz? Aydınlatırsanız sevinirim.

Prizden olacağını sanmam. Apartman içinden en sıkıntısız noktadan çekilip eve giren doğalgaz borusu gibi bir noktadan girir yapılır diye düşünmekteyim…

Prizlik bir şey yok. Fiber kablo evinin girişine kadar gelir ya da istediğin bir yere kadar fiber kabloyu çektirebilirsin fakat bence evinin girişine kadar olsun çünkü kırılma vb olursa düzeltmek zor oluyor. Evinin girişine elektrik prizi ayarlayabilirsen süper olur çünkü gpon cihazı takılacak. Sonrası ethernet kabloyla istediğin odaya kadar çektirebilirsin ya da evinin girişinde modemi koyabilirsin ardından kendin odana kadar cat 6-7 kablo çekebilirsin. Tercih senin.
Keyifli kullanımlar dilerim,
Umarım herkese bir gün Gigafiber gelir.

2 Beğeni

Doğalgaz borusundan benim evime giriş yapıldı, kapı altlarından kabloyu bükerek istediğin yere çekiyorlar.

1 Beğeni

Ethernet kablosu bükerek çekilebilir. Fiber kablo zannetmiyorum öyle bir şey olduğunu.

1 Beğeni

“Hk” ne demek? Heryerde görüyorum nedense…

1 Beğeni

Hakkında kelimesinin kısaltması sanırım

1 Beğeni



Kablolamayı TurkNet ekibi yaptı.

Bizim evde doğalgaz girişi vesaire yok sıkıntı burada başlıyor :smiley: Yeni daire borular alttan geliyor binada kablonun geleceği bir yer yok hiçbir şekilde

Bugün bizim eve fiberi çekebilirlerse helal olsun diyeceğim onlara :smiley:

Kapıyı kapatsanız kablo kopacak bu sorunu nasıl çözüyorsunuz acaba

1 Beğeni

Altan kısa mesafe açıklık vardır . :slightly_smiling_face:

Çok sağlıklı bir kablo çekimi gibi görünmüyor. Ben bu şekilde anca ethernet cat 6-7 kablo çekerdim. Umarım bu şekilde sorunsuz bir internet kullanabilirsiniz.

Fiber kablo kırılmadığı sürece sorun olmaz hocam. Ya da 60 derecelik açıyı çok geçmediği sürece

Temizlik yaparken filan sorun çıkarabilir. Dikkat edilmesse fiber kablo kırılabilir o yüzden ben çok sağlıklı görmüyorum.

1 Beğeni

Kapı yüksek problem olmuyor. Kendileri test ediyor. Sizede bir yol bulurlar endişelenmeyin. Duvara silikon ile yapıştırdıkları için çıkmıyor kendi kendine.

1 Beğeni

Eve geldiler, duvarı yandan delelim, çamaşır askısı gibi koridordan diğer odanın kapısına getirip oradan aşağıdan getirelim vesaire gibi ilkel yöntemler sundular. Estetik olarak uygun olmayacak önerilerde bulunuldu. Doğalgaz borusu yolundan getiriyorlar bizim bina da her şey gömülü sistem oradan onu getirdiklerinde binaya 90 derece açı ile anca getirebilirler o yüzden biz çözüm bulana kadar erteledik.

1 Beğeni

Gigafiberi buldunda estetiği mi düşünüyon :smiley: Bana versene gigafiberi kullanmayacaksan :smiley:

2 Beğeni

1000 mbps yi reddetmek ha helal olsun.

2 Beğeni

Ev yeni ise müteahhit kablo kanalı oluşturmuş olması lazım orayı bulamadınız mı?