GigaFiber internet ile 1000mbps alamıyorum

Merhabalar,
Yaklaşık 2 gündür evimizde GigaFiber kurulu fakat yaptığım testlerde hiçbir türlü 1000MBPS download hızı alamıyorum. TurkNet’in getirdiği modem Airties Air 4960R. Kutusunda da yazdığı üzere WiFi 6 Router. Yani test yaptığım cihazlarda WiFi 6 yönünden herhangi bir sıkıntı yok. Aşağıda ekte’de göründüğü gibi 371mbps’den yukarısını download için alamıyorum. Upload yönünden hiçbir problemim yok.
Bilgisayarım: MacBook Pro 13.3’ 2022 model WiFi6 destekliyor.

1 Beğeni

Size bir tavsiye de bulunacağım. Daha önce de bir kaç kişi denemişti. Change server kısmından Codit İstanbul server’ini seçerek deneye bilir misiniz?

1 Beğeni

Ne yazıkki server değiştirmem pek fark yaratmıyor. İndirme yaptığım zamanda (Örn: steam) 400mbps yukarısını alamıyorum.

1 Beğeni

kablolu bi test yapın öncelikle…kablosuz wifi 6 da olsa dış etmenler her zaman etki yapabilir

Online işlemler üzerinden bir arıza kaaydı açmanız gerekecek.

son çare öyle yapacağım galiba pek kimsenin başına gelen bir şey gibi durmuyor

kablolu test yapamıyorum çünkü bilgisayarımda ethernet girişi yok maalesef.

Kablosuzda 1000/1000 almak için çok çok iyi bir router olması lazım. Kablolu şekilde deneyin sunucuyu da Codit seçin muhtemelen hız yükselecektirk. Steam ya da diğer platformlarda sunucularda hız limiti var. Sizin 1000 mbit internetiniz olsa bile indirme yaptığınız sunucu bu desteği sunmadığı sürece o hızlarda indirme yapamazsınız. Ben Google Drive dışında 1 gbit inndirme hızı sunan görmedim. O hıza ulaşmak için de idm kullanmanız gerekiyor. Steam ya da Epic Games den o hızlarda download pek mümkün değil.

2 Beğeni

Merhaba, aynı problemi kablosuz olarak bende yaşadım. Birden fazla mobil cihazda denememe rağmen alabildiğim en iyi sonuç 300/700 çıkıyordu. Daha sonra şans eseri alakasız bir Türk Telekom sunucusu seçili iken test yapınca 700/800 civarı bir sonuç alabilmiştim. Elimde ethernet girişli bilgisayar olduğu içinde hızımın 950/950 olduğunu teyit edebiliyordum ancak mobil cihazlar wifi 6 olsa dahi bu tarz bir sorun yaratabiliyor. Ben harici bir wifi 6 router alarak bu hız sorununu çözdüm.

1 Beğeni