Gigafiber için slim kablo. GPON-Router mesafesi vs

Sorguladığımda adresimde Gigafiber gösteriyor, hatta mahalledeki başka sokaklara baktım, onlarda da var, destek açtım ama altyapınız desteklemiyor görünüyor, aktifleşmemiş, bir süre sonra tekrar başvurun dediler.

Bu arada ben hazırlıklara başlamıştım. Metal Ugreen Cat6 soketler, çakma pensesi falan aldım. Anladığım kadarıyla daire girişinin en yakın yerine monte edecekler, ama benim bilgisayar evin diğer ucunda ve çevresinden dolandığı kapı pervazını falan katarsak 22 metre gibi bir kablo lazım olacak. Hep duvar üzerinden geçecek.

Reçber ve Nexans kablo bakarken bir de Ugreen’in flat ve slim kabloları gözüme çarptı, yorumlar çok iyi, yurt dışı yorumlar da çok iyi. Shielded değiller ama yabancı sitelere göre fabrika ortamındaki gibi büyük motorların yarattığı elektomanyetik dalga evlerde olmadığı için gerek de yokmuş. Slim hoşuma gitti, aynen telefon kablosunu hiçbir duvar delmeden kapı-pervaz arasından geçirebileceğim. Ancak bu kablo Türkiye’de sadece Ugreen’de var ve metreyle satılmıyor, ancak başlıkları çakılmış halde 1,2,5,10 metre satılıyor. Flat olanın 30 metreliği var. Diyorum ki, GPON ile router arasına 10 metrelik slim kablo taksam, router ile PC arasına da 10 metrelik slim kablo taksam nasıl olur?

1 Beğeni

Ucuna çakmalarını isteye bilirsin. :blush: m olarak satılıyor . Reçber kablo cat6. 23awg siyah kablo

Burayı bulurken heryeri araştırdım.

1 Beğeni

o metrajda hangi kabloyu kullanırsanız kullanın fark göremezsiniz. cat5e kabloda da Gbit bağlantı alabilirsiniz. (cat 5 de alamazsınız)

@CKLasT dediği gibi Reçber 23AWG Cat6 işini görecektir. mukavemeti yüksek %100 bakırdır.

Ugreen nin o kabloları daha çok özel amaçlıdır hatta flat kablolar bazı yerlerde sıkıntı çıkarır. çünkü kablo kendi manyetik alanını teknik olarak koruyamaz.

1 Beğeni