Gigafiber için kablo önerisi

kuzenimin yaşadığı evde gigafiber çalışmalarının neredeyse çoğu bitti az bir şey kaldı. Gigafiber montajını yapmaya gelen ekip yanında kablo getiriyor mu ? getirdiği kablo cat5 yada cat6 kablo mu ? çünkü kuzenim bakır kablo ile VDSL kullanıyor yedek olarak cat5 yada cat6 kablo evinde yok.

Kuzenim her türlü ihtimale karşı yedek olarak şöyle bir kablo almayı düşünüyor tavsiye edermisiniz ? Bana sordu ben anlamadığım için buradaki bilgi sahibi arkadaşlardan bilgi almak istedim teşekkürler.

Reçber SL400 F/U23 PE Cat6 F/UTP 23AWG Poli Etilen Kablo 506026 (1 metre) Data-Lan Kabloları 5 Metre olarak aldığımızda bize fazlasıyla yeter.

1 Beğeni

Ücretsiz verilen router’ın kutusundan kablo çıkıyor ama 1 metre. Şu ürün güzel kulaklık kablosu inceliğinde görünmüyor dikkatli bakmayınca.

https://www.amazon.com.tr/Ugreen-10Gbps-Ethernet-Kablosu-Metre/dp/B086DQX87K/ref=sr_1_12?keywords=cat7+kablo&qid=1658657108&sprefix=cat%2Caps%2C108&sr=8-12

1 Beğeni

Eve kadar fiber kablo geliyor. Fiber kablo ONT cihazına giriyor. ONT cihazından çıkan cat kablo modeme giriyor. Modemden sonra ister kablosuz wifi olarak istersenizde cat6 kablo ile kablolu olarak istediğiniz cihazınızı internete bağlayabilirsiniz.

Bu yüzden ONT ve modem arası cat kablo kısa oluyor.

3 Beğeni

Vdsl sistem aynı adsl gibi telefon hattı ile çalışıyor. O yüzden o bağlantı için iki kablo yeterli… Fiberde telefon kablosu yerine fiber kablo gelip ont cihazı denilen bir dönüştürücü ile modeme giriyor.

1 Beğeni

Alfais cat7 flat bende bunun 3 ve 10 metresi var, kullanıyorum memnunum, sağlam baya. Kablo düz olduğu için halı altından bile geçirsen çıkıntı yapmıyor kullanışlı yani.