Gigafiber Hız testim düşük çıkıyor

Hız testi turknet

Merhaba arkadaşlar gigafiber’e geçiş yaptım modem giriş ve çıkışım 1000/1000 fakat kablolu hız testi yaptığım zaman bazen 400 bazen 600 hızları görmekteyim. Laptop’um yeni nesil gigafiberi destekliyor. Wi-fi 6 destekli telefonum ile 5G hız testi yaptığım zaman ise 200 veya 300 hızları görüyorum. Sinyalim’de bir sorun yok TurkNet ekipleri’de her şeyin düzgün çalıştığını belirtiyor modemim zyxel t50b farklı kablolar ile denedim sonuç aynı güncel cat8 rj45 kullanıyorum. TurkNet’e destek kaydı oluşturdum fakat problemi bulamadılar kendimde gerekli tüm aksiyonları aldım fakat sonucum aynı. Fikri veya şunu da denemelisin diyen varsa cevap olarak yazar ve yardımcı olursa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

Konnektörlere bakıldımı hocam konnektörler den olmuş olabilir mi?

Bölge neresi.Etrafınızda gigafiber kullanan varsa onlarada sorun hız testleri yapın saha kapasite yetersiz olabilir.

Merhaba fiber konnektörler kontrol edildi sinyalde sorun olmadığı söylendi bina girişinde ki kutu kontrol edilmedi fakat TurkNet’de süreç yavaş ilerliyor kutuya bakarlar mı bilmiyorum.

Bölge esenler 920 civarı hız alıyorlar TurkNet tarafından bu şekilde bir bilgi gelmedi.

Esenlerin bazı mahallelerinde sıkıntılar var bende kemerdeyim geçen ay hızlarımız kötüydü kapasite arttırımı yapıldı.900 lere cıktı hızlar fakat geçen günlerde biraz sıkıntılar oldu fakat günden güne TurkNet müşteri sayısı arttıkça teşkilatlanmasını iyileştirecektir.Gitgidede ekipleri tecrübe kazanacaktır.

Selamlar @eyp_altn, Foruma hoş geldiniz :heart_hands: Problem devam ediyor mu? Forum profilinize tanımlı müşteri numarası olmadığından hizmetinize erişemedim. Müşteri numaranızı ekledikten sonra bilgi verirseniz sevinirim :handshake:

Merhaba alperen bey sorun hala devam ediyor. Tahmin ediyorum ki TurkNet kapasite veya benzeri bir sorunu var. Müşteri numaram:965284’dır.

Arızanızın incelenmeye devam ettiğini görüyorum. Ben de durum hakkında ekipleri bilgilendirdim :handshake: