Gigafiber Gelene Kadar 2 Firma Gpon Getirdi

TurkNet gigafiber için 435 konutluk sitede buyuk çoğunluğu ve yönetimi ikna ettim. Site olarak başvuru yaptık 2 aydan fazla oldu. Destek kayıdı açtım. Btk dan yazdım. Bunların hiçbirisine dönüş olmadı :slight_smile: Enes bey sağolsun burdan elinden gelen desteği vermeye çalışıyor oda olmasa zaten umutsuz vaka TurkNet. Bu süreçte TT gpon projesini onayladı. Bugunde SOL Bask Fiber sonlandırma kutularını getirmiş yakında oda mevcut FTTB altyapısını GPON FTTH a dönüştürecek belliki.TurkNet gigafiber getirmeye karar veripte gelirsede daha gecikirse burdan bir tane müşteri alamaz malesef. Bölgede çünkü fiyat avantajına taahüte takılacak insan sayısı genele oranla çok düşük olacağı kesin.Zamanında getirmiş olsalar Gigafiberi bölgede SOL dan herkes şikayetçiydi ve alternatif arıyordu. Benim site 435 konut hemen yan parseldeki site gene aynı grubun projesi 1150 konut onun yanı 400 konut civarı ve bu şekilde devam ediyor bu müşterilerin büyük çoğunluğunu kazanabilirdi ama bu gidişle bu fırsatı kaçırdılar gibi gözüküyor şu an .

4 Beğeni

Bende bekliyorum gelelecek ins taksitli modemim var ne olacagini bilsem millenicoma gecicem ama taksitli modem almisken iptal etsem aboneligimi modeme ne olur

hayırlı uğurlu olsun şimdiden en azından daha stabil hizmet alacaksınız… ben hala türkneti çözemedim nereye nasıl hizmet veriyor :slight_smile:

2 Beğeni

Şirketi bas bence anca böyle laf geçirebilirsin…

Valla zaten daha oncede baska konularda bahsetmiştin SOL ile bayağı kavga ettim en son CEO ya yazdım Linked in den yarım saat sonra CEO nun asistanı dönüş yaptı ve adamlar FTTB olmasına ragmen 1000 Mbit hizmet verdiler mevcutta kullanıyorum şu an. Aynı gün TurkNet CEO sunada yazdım tahmin edin ne oldu :slight_smile:

tahmin etmek zor değil :slight_smile: 8-9 aydır fiber ekibinden telefon bekliyorum onlar bile dönüş yapmadı ceo dönmemiş çokmu? :smiley: bu arada TurkNet kalabalık ve zengin semtlere değil de sadece kalabalık yerlere mi götürüyor hizmeti çözemedim hala :slight_smile: yoksa kafalarına göre mi takılıyolar ? :smiley:

Ara sokaklarda yüzlerce metre kablo cekmekle ugrasacaklarına tek bidada 100-120 daire yeni binalar kabloları evlere cekmek için uğraşmaya gerek yok eski binalar gibi ve yan yana totalde 1000 lerce konut getirmiyorlar. Gidip daha müşteri potansiyelinin çok daha düşük olduğu çok daha fazla maliyetle birim müşteriye ulaşabilecekleri noktaları seçiyorlar. TurkNet in aksine gelmediği noktayada hem TT hem SOL GPON getiriyor işin ilginci.Hangisi doğru hangisi yanlış yorum yapmak istemiyorum :slight_smile: Ha ama şu var bulunduğum bölgede öyle binadan binaya dışardan kablo cekme lüksleri yok izinde verilmez zaten. Adam akıllı yer altından getirmesi lazım fiberi.Bu yüksek bir maliyet olacaktır ama tek kalemde bir sokaga getirse o sokaktaki sitelerde minimum 1500-2000 konuta ulaşır ki buda o maliyeti karşılar diye düşünüyorum. Son olarak getirecekleri bölgede bahçeşehir bölgesi insanlar sitede kuru aidat 1000-1500 TL ödüyor ve adam gibi hizmet getirildiği taktirde insanlar 139 değil 200-250 de ödemeye hazır.

alperenatici sağolsun yardımcı olmaya calıstı ama aynende öyle geri dönmek gibi bir prensipleri yok arkadasların kendileri kaybettiler ama

Benim mahallemin en altinda kablolar 2-3 aydir oyle bekliyor bu ayda bana gelecekti 17 si oldu tik yok bekle bekle sıkıldım 1.30 senedir sitede yaziyor gelcek gelcek diye aha bak geliyor gigafiber

TurkNet ucuza kimsenin veremediği hızları veriyor ve taahhütsüz veriyor bunu takdir ediyorum ama şu bir gercek alternatif sağlayıcılardan belki daha pahalı ama satış sonrası olsun teknik destek olsun ve müşteri memnuniyeti noktasında TurkNet çok çok geride . Ha TurkNet 'te zaten aynı noktaya getirse hizmetini oda aynı fiyatlara gelecektir buda bir gercek. Burda kullanıcı bir seçim yapıyor bence .Yok ben ucuza hızlı hizmet alıyım dersen TurkNet in üzerine yok ve şanslı iseniz hattınızda bir problem yaşamazsanız mutlu mesut kullanırsınız. Ama ben upload takılmam bana adam gibi hizmet versin firma aradımmı ulaşabileyim hemen çözüm üretilsin kafasındaysanız bununda bedeli var biraz daha pahalı alternatifleri seçmek durumundasınız. Hem ucuz olsun hem upload hızı yüksek olsun hem de müşteri hizmetleri satış sonrası iyi olsun malesef bunların hepsi bir arada olan yok :slight_smile:

dediğim gibi bi türlü çözemedim altyapı olayını :slight_smile: ama kazarak getirse bile kazı masrafını o kadar abone alımı yaptıktan sonra kısa bi süre de çıkarır firma… ama ne yazık ki belediye ile uğraşmadan şikayet olana kadar havai götürüyor kabloyu şikayet gelince başka ilçeye geçiyolar :slight_smile:

Ne güzel işte sizde iki tane seçenek var. Bugüne kadar hiç hızlı interneti olmayan yerlere çekseler daha iyi.

esasında 2 secenekte yokki . TT 1000mbit zaten vermiyor. SOL zaten mevcut kullanıyorum. Sadece 4 ms olan ping degerim düşücek SOL dada. Benim açımdan çok değişen bir durum yok.

Havai hat ta ne kadar saglikli oda esasinda bir muamma.Yarın belediyeler bir karar alsa hatlari yer altina alicaksiniz dese ki olurmu olurmu guzel yurdumda olmayacak sey degil o zaman ne olacak.Veya bir tanesi icip icip manyakmi yok memlekette benim sokagima getirmediniz diyip sokakta kablolara zarar verse :slight_smile: cok riskli havai hatlarda bence

Şehirler arası hiç dikkatimi çekmedi siz deyince şimdi bir düşündümde. Yahu yaşanmasın zaten aman. Milli servet . Ama sağlıklısı doğrusu yeraltı olması gibi geliyor bana.

o zaman belediyeler koşulsuz şartsız izin verecek başka yolu yok…

Güzel Türkiyemde işler öyle yürüse keşke :slight_smile:
Belediyeler ticarethane mantığıyla yönetilmese Halka hizmet odaklı yönetilse , o parti bu parti belediyesi olayı olmasa hersey çok güzel olacakta. Olamıyor malesef .

Bu senelerdir böyle. Açmı kalıcak harfiyatçılar :slight_smile: Her seferinde birileri ekmek yicek bu işten :slight_smile:

olamadığı için zaten firmalar gayri resmi işlere yöneliyor malesef devlet mecbur bırakıyor böyle şeylere…

yahu devlet in içinde gayri resmi dönen işler gırla firmalar yapmış ne olmuş :slight_smile: