Gigafiber download hızım 10 mbps ile 200 mbps arasında

Gigafiber download hızım 10 mbps ile 200 mbps arasında gidip geliyor. 200 üzerini çok nadir görüyorum. Sebebi ne olabilir? CAT6 kullanıyorum. Sorunum kablo kaynaklı değil kablolarımı yeniledim sıfır aldım bi değişiklik olmadı.

gigafiber

Merhaba @mcimentr abone numaranızı veya açılmış arıza kaydı numaranızı özel mesaj üzerinden paylaşırmısınız.İyi günler dilerim.

2 Beğeni

Merhaba, gönderdim hocam lütfen yardımcı olun.

1 Beğeni

ADSL gibi 8mbps download hızı alıyorum şuan :frowning:

1 Beğeni

Selamlar @mcimentr, foruma hoş geldiniz :raised_back_of_hand: 58965040 numaralı kayıt üzerinden çalışma devam ediyor. ONT problemi yaşıyor olmanız yüksek ihtimal. Ekipler sorunun çözümü için gereken çalışmayı yürütüyor :handshake:

1 Beğeni

Günün yoğun saatlerinde akşam 6-12 arası internet tamamen kullanılmaz hale geliyor 1 ile 10 mbps arasında seyrediyor hızım. Gece 3 ve sonrasında 500-600 mbpsleri görüyor. ONT problemi nedir bilmiyorum ama sanırım bağlı olduğumuz cihaza çok yük biniyor.

Hizmet aldığınız ilçe mahalle neresi hocam?

Esenler/Turgut Reis Mahallesi

2 Beğeni

Esenler’in bütün mahallelerinde sorun düzeldi sanıyordum demek ki orası halen duruyor, inşallah genel bir sorun değildir

2 Beğeni

Maalesef ciddi bir kapasite problemi var hocam. Akşam 6 sonrası Youtube’a girip bir video dahi izlenilmiyor. Destek kaydı açtım ama sorunun kapasite sorunu olduğunu algılayamadılar henüz :slight_smile:

bende aynı mahalledeyim aynı sorunu yaşıyorum inanılmaz bir sıkıntı var anlam veremıyorum destek kaydı oluşuturuyorum bana kabloları bilindik şeyleri söylüyor ama ben zaten cat6 kablom var telefonda 5G bağlantı yapıyorum değerler çok düşük

diretirsen 45 gün, üstüne düşmezsen 6 aya anca çözerler

Kablolu bağlantıda da sizde mi aynı sorunu yaşıyorsunuz hocam?

Ben bölgedeki yoğunluktan kaynaklı olduğunu söylüyorum ama ısrarla kablolarımda problem olabileceğini söylüyorlar. Kablolarımda problem varsa gece 3-4 gibi nasıl 600-700 mbps hız alıyorum?

1 Beğeni

Selamlar @Emreyuzun, GigaFiber hizmetiniz üzerinde aktif bir destek kaydı bulunmuyor. Bu tarz bir sorun yaşıyorsanız kayıt oluşturmanızı rica ediyorum :handshake:

benim gigabit hızımda 600mbps geçmiyor bu sorunu çözümlense çok sevinecem

3 Beğeni

Sayın Alperen hocam, Destek Numarası: 59109007 şu konuyla lütfen ilgilenir misiniz?

2 Beğeni

Aynı mahallede oturuyorum öğlen saatlerinde 400 mb/sn üstü download geçmiyor 400 mb/sn upload geçmiyor. Akşam saatlerinde arkadaşın attığı gibi download ve uploadım oluyor. Bölgesel bi sıkıntı var büyük ihtimal hala çalışma yapılıyor network ekibi yönlendirildi deniyor ama çalışma bitene kadar böyle kalacak gibi ama inşallah kalmaz.

95le başlayan cgnat ipi ve 212ile başlayan cgnat ip blokları izmit gebze bursa üzerinden gösteriyor böyle olunca dowland hızı 600mbps geçmiyor ve ping yüksek oluyor bu sorun çözümlenmesini talep ediyorum spedtestte istanbul seçeneği yok bursa kocaeli izmit gebze seçenekleri var sadece 159ile başlayan cgnat ip bolunda istanbul seçenekleri çıkıyor bu sorunları network ekibine iletirseniz sorun çözümlenirse çok sevinirim şikayetimi tek tek izah ettim sorun çözümlenmesini talep ediyorum
20221214_151425

Banada network ekibi kontrol ediyor denildi. Bakalım bu akşam ne olacak :slight_smile: