GigaFiber Avcılar

Merhaba, İstanbul, Avcılar, Gümüşpala Mahallesi’ndeyim. Yetkililere bu bölgeyi sorduğumda 2021 yılı proje kapsamındasınız deniyordu. Ancak 2021 geçti, 2022 ortasındayız ve hala GigaFiber falan yok. Ayrıca GigaFiber gelecek olan bölgelerde altyapı sorgulama yapıldığında eskiden çok yakında bölgenize gelecek deniyordu şuan ise x hafta sonra gelecek v.s deniyor fakat benim bölgemde herhangi bir GigaFiber ibaresi yoktu hala da yok. Bunu her soruşumda projemizde değişiklik yok deniyor fakat yine sormak istiyorum, bulunduğum bölge projeden çıkarıldı mı? Çıkarıldıysa neden? Bu arada talep formu da gönderdim. Türk Telekom sağolsun hala VDSL kullanıyoruz çünkü başka altyapı yok.

Şirket politikası nedeniyle gigafiber bölgeleri ile ilgili planlamalar artık paylaşılmıyor diye biliyorum.

Merhabalar, aktivasyon ve planlama hakkında yanıltıcı olmaması adına bilgi veremiyoruz. Başvuru yaptıysanız ek bir işlem uygulamanıza gerek yok. Mümkün olan en kısa sürede GigaFiber hizmetini deneyimlemeniz dileğiyle :rocket:

Yanıltıcı olduğunuz için soruyorum zaten. Geçen sene 2021 projesindesiniz dediniz, bu seneyi yarıladık hala gelişme yok. Bu talep mevzusu gelmeden önce de sordum yine hayır planımızda değişiklik yok dediniz. GigaFiber gelecek olan yerlerde çok yakında adresinizde v.s söyleniyor şimdi ise 20 hafta içerisinde gelecek deniyor adres sorgulamasında fakat bu ikisinden de hiçbiri yok bizim adresimizde. Demek ki iptal edilmiş ya da kalıcı olarak askıya alınmış ki böyle ya da sizin ekipleriniz 1 sene boyunca yanlış yanlış şeyler söyledi.

Planlamada değişiklikler olabiliyor fakat bu bölgenizin kesin olarak listeden çıkarıldığı anlamına gelmiyor. Süreçlerde birçok izin ve prosedür bulunuyor. 20 hafta ibaresi ile bölgesi plan/çalışma listesinde olan müşterilerimiz karşılaşıyor. Ortalama süreler hakkında bir çalışma yürütülüyor. Çalışma tamamlandığında bölgeniz için ortalama bir süre görüntüleyebileceksiniz :innocent:

Bende Gümüşpala mahallesi oturuyorum en az 2 yıl diyorum çünkü Cihangir mahallesi dışında olan bir yer yok bildiğim kadarıyla Avcılar’da bizim mahalle gelmesi çok zor

Mustafa Kemal Paşa mahallesini sorgulama yapınca 20 hafta diyor. Ayrıca oraya Süperonline v.s altyapı getirmiş. Yakında Telekom da getirir. Yani evet, genellikle zenginlerin oturduğu bölgelere getiriyorlar altyapıları, Cihangir, Parseller v.s. dediğin gibi bence de bi’ 2 yılımız var. VDSL saha dolabına uzak olunca çok sıkıntı oluyor ping hız v.s başka altyapı da yok mahallede bildiğim kadarıyla.

Kentsel dönüşüm sayesinde sokağa Türk Telekom fiber geldi çok şükür yeni binalara Türk Telekom fiber getirmek zorunda dedi o sebeple fiber çektik dedi bende bizim binada yeni sayılır on yıllık dedim adam sağolsun işemri açtı bizim binayı ekledi şahsen gigafiber benim için önemli değil çok fazla o hız bana ev kullanıcısı için en fazla 200 yeterli tabi gigafiber gelse alırım çünkü aynı fiyata on kat hız ama bu gidişle onada zam gelir gibi

Benim için de fiyat ve ping önemli yoksa 1gbps hız kovalamıyorum elbette sıradan kullanıcı olarak. Ama VDSL de çok eski ve sorunlu. Şimdi sokağımda herhangi bir bina kentsel dönüşüme girerse (Yakut Sokak bu arada) gelen ekiplere bize de getirir misiniz diyebilir miyim? Siz nereden buldunuz o adamı söylediniz? Hangi sokak bu arada? Detaylıca süreci anlatırsanız sevinirim çünkü Avcılar’da çok yoğun kentsel dönüşüm var.

Gayretli sokak 3 bina kentsel dönüşüm oldu sonra sokakta turuncu kablo çekip bizim binamızda taktılar oradan da yeni binalara siyah kablo ile fiber çekiyorlardı bende dağıtıcı bizim binada takılı ama bize niye vermiyorsunuz diye söyledim adamda iyi niyetli çıktı hemen sanada çektiriyorum dedi 2 gün sonra binaya girdiğimde fiber kutusu takmışlardı bende hemen VDSL den fibere geçtim 1 gün içinde bağlandı zaten neredeyse komple iptal edecektim VDSL kalsaydı 3 ay uğraştım kopma sorunu düzelmedi santralde elektrik sıkıntısı var diye diye düzeltmediler

Sağolun. Sizin sokak çok da uzak değil bize orada fiber varsa buraya da gelebilir gibi. Ama bizim burda kentsel dönüşüme giren bina yok henüz maalesef.