mevcut aboneler için uygulama içinden geçiş talebi kısmı eklensin gigafibere en azından geçiş sürecimiz hangi aşamada onu görelim 5 6 kez talep açmama rağmen standart cevaplar veriliyor 1 ay oldu geçişim sağlanmadı neden bu kadar uzun sürüyor anlamış değilim ekiplerin birbirinden haberi yok
sizin il ilçe neresi benimkidi baya uzun sürdü
Evet günlerden 6 aralık bugün saat 5 sularında ekipler geldi ve kutuyu taktılar 19 kasımda kablolar çekişmişti 6 aralıkta kutu bağlandı süreç hızlı işliyor gibi kutuyu takmaya gelen ekiplerle biraz sohbet ettim çok cana yakın insanlardı sonraki süreç hakkında bilgisi olan yazabilir mi?
Bu mühim bilgiyi ve ekran görüntüsünü paylaştığınız için size teşekkür ediyorum.
Sonraki süreç bulunduğunuz lokasyanda yapılan/yapılacak planlama ve çalışmalara göre değişiklik gösteriyor hocam. Kesin bir şey söylemek mümkün değil fakat bizim binaya kutu koyulduktan sonra aktivasyon süreci 35 günü buldu. Yarın kurulum için gelecekler. 3 ay bile bekleyen olabiliyor şans biraz.
Bu günde kurluma gelmediler sonrası tel açtılar yarın için randevu verdiler Merkezefendi mah genel sorun varmış ve halletmislet yarın bakalım geleceklermi tekrardan destek kayıt olustur
aynen sorunu halletmişler ont değişmesi gerekiyomuş benim bakalım yarın büyük ihtimal gelcekler değişmeye sonunda kavuşacaz 1000mbpse
Genellikle her ayın 1.günü sorgulamada aktif oluyor yeni çekilen altyapılar ama bazen sorgulamada gözükse bile işlemler tamamlanmamış oluyor umarım hızlı bir şekilde tamamlanır.
anladım hocam değerli bilgilerin için teşşekkürler
Güzel dostum bunlara biz de çalışmaların olduğu noktaları eklememiz mümkün mü? Kendi çebrem ve mahallemdeki çalışmaları aktiflik durumunu ekleyip güncellemek isterim.
TurkNet ile yaşadığımız macera tam gaz devam ediyor. (Artık macera ya da talihsizlik değil tamamen iş bilmezlik ve rezillik bence) Daha önce 5 kez randevu verip kuruluma geldiklerini söylemiştim. Hepsinde sinyal, kablo vs sorunu var dediler ve kurmadılar. En son geldiklerinde sinyal var ama jacklar değişmeli dediler. Onun ardından altyapı ekibi geldi jackları düzelttik dediler ve altyapı işlemleriniz tamamlanmıştır diye sms geldi. Sonrasında bugün için bana randevu verildi. (3 kez altyapı işlemi 6 kez kurulum randevusu oldu toplamda) Sabah 09.30’da mail aldım. Aynen yazıyorum buraya gelen maili:
“Merhaba, arızanızın en kısa sürede çözümlenmesi için çalışmalarımıza başladık. Arızanız giderilene kadarki süreç boyunca sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bu süre zarfında lütfen modeminizi açık tutun. Gelişmeleri Online İşlemler üzerinden takip edebilirsiniz.”
Gelen mail şaka gibi kurulum yapılmayan müşteriye modemi açık tutun diye mail atıyorlar Şaşırıp müşteri hizmetlerini aradım temsilci de benim gibi şaşırdı. Detaylara vs baktı. Tabi ki kurulumcu arkadaşlar hiçbir detay fotoğraf açıklama girmeden altyapı sorunu var deyip gitmişler. Beni arayan eve geliyoruz, hattınızda şu sorun var diyen vs yok bu arada. Adamlar söylediklerine göre doğruysa gelmişler bakmışlar gitmişler. Bu gelip baktıkları kutu da 3 kez altyapı biriminin düzelttik dediği kutu. Şunu çok iyi anladım ki TurkNet 'te kimsenin birbirinden haberi yok. Taşeron çalışanı altyapıcılar ve kurulumcular kafalarına göre iş yapıyorlar. Merkezdekiler sadece mail atıp bilgi isteyebiliyor filan öyle anlamsız bir süreç. Ben de 35 gündür aktivasyon ve kurulum bekliyorum zaman kaybediyorum vs. Altyapıcıların düzelttik dediği kurulumcuların kurulum yapmadığı kutunun görselini de ekliyorum:
Sizin yolunuz da ilerliyorum 2 kez randevu verdiler gelen giden yok 1 randevuda alt yapı da problem varmış mahalle genelinde o yüzden gelmemisller bakalim bu sefer icin ne bahane edecekler ben sizin kadar sabırlı olmazdım işinden izin al al nereye kadar
Selamlar @Peaky, sizin için ekiplerle iletişime geçtim
Açıkçası ben yapım gereği sabırlı bir insanım ama beni bile çileden çıkartmayı başaracaklar bu gidişle TurkNet çalışanı ve müşteri temsilcisi arkadaşlar iyi niyetli, kibar insanlar fakat sorun sahadaki planlama hatası ve birimlerin birbirinin işleyişinden habersiz olması. Temelde birimler iletişim problemi yaşıyor bu da bizi uğraştırıyor. Taşeronla çalışınca böyle oluyor maalesef. Taşeron çalışanları parasına bakıyor müşteri memnuniyeti umurlarında değil. X yerde sorun var yalandan gittik iki kablo çektik sisteme düzeltildi diye girdik sorun düzeldi diyorlar. Sorun düzelmiş olsa 3 kere altyapı süreci geçirmem. 5-6 kez de kurulum için gelinmez yani bunu gözlemlemek analiz etmek bu kadar zor olmasa gerek.
Dün 6 Aralıkta aradınız kurulum için randevu verdiler 7 Aralık ve herşey kurulum için uygun ekiplerimiz saat 12-18 arası gelecek denildi şimdi sinyal yok diyorsunuz bir önceki randevumda aynı olay yaşandı çok amatör çalışıyorsunuz 2 gün dur işimi gücümü bıraktım kurulum ekibinin gelmesini bekliyorum şayet alt yapı veya başka bir sıkıntı var ise net olarak sıkıntıyı çözüp öyle randevu verin .
Ama ben krulum ekibinin gelmediğine o kadar emini dimki güvenlik kamerasından baktım kutulara dokunan bile yok
Bu müşteri anlayışı ile 1000 değil 2000 bin GB versen ne olur
Yarın oburgun arıza drumunda vay halimize
Ben iye ce soğudum actirdigim abeneligi iptal etmeyi düşünüyorum
Ya aslında şöyle bir sıkıntı var çevremden gördüğüm kadarı ile. TurkNet’in tahmininden fazla talep var gigafibere. O yüzden personel yetmeyince ek destek alıyorlar ve taşeron benzeri bir sistemle çalışan bu elemanlarda daha çok çıkıyor bu tür sorunlar.
Bir arkadaşım ne sorunlar yaşadı ilk bir kaç gün. Sonra iletişim hattındaki arkadaşlar başka bir arkadaş yönlendirdiler o eleman gelip 5 dk da çözdü.
Malesef işin içine sonradan plansızca eklenen bir takım elemanlar yetersiz gibi.
Tabi bu yazdıklarım benim gözlemlerimden edindiğim fikir diyebilirim. Böyle bir süreci kontrol etmek kolay değil. İşin içinde bir de belediye izinleri ve bina sakinlerinin şikayetleri olunca çok belli bir plan üstünde de gidilmiyor sanırım. Bir yerin bir kısmı yapılıyor ve o arada bir izin bekleniyor yada başka yerde çıkan bir soruna müdahale etmek gerekiyor ve kısmen yapılan bölge bekliyor araya başka yerler giriyor falan.
Allah kolaylık versin çalışanlara ve tabi bize de sabır…
Aboneliği iptal ettim mahalle genelinde sorunuz bir alt yapı ve hizmet politikası görürsem tekrardan başvur yaparım diye .
İptal ettikten 30 dk sonra kurulum ekibi aradı işlerinin bitmedigini aksilikler olduğu vs… Söylediler ama düşündüğüm gibi hiç gelip kutuya bakilmamis
Kurulum yapacak ekibin iyi niyetini hissetigim için kurulum için gelmelerine onay verdim
Kutuyu açtılar kontrol sonrası sinyal değeri çok yüksek cikti diger kutuda daha da yüksek cikti
Alt yapı ekibi tekrardan gelip sinyali kontrolü yapacak ve sorunu bulup duzeltikten sonra tekrar kurulum için size randevu verilecek denildi
Alt yapı ekibi hiç kontrol yapmadan gitmişler
Genelde çalışan elemanlar işin ehli değil
Maliyetden kaçmak için ucuz işçilige yönelme politikası ile ilerliyorlar
Ellerinde modem dahi yok herşey uygun olsa bile modem olmadığı için kurulum sonrası modem bağlamak için tekrar gelecekler
İyi ki kullandığım internet aboneliği mi iptal etmemişim
Benim internetim aktif oldu umarım bir an önce senin ki de olur.
İki aydır GigaFiber dönüşümü beklediğimiz ekip nihayet bugün geldi. Fiber optik kabloyu katımıza çektiler ve beraberinde getirdikleri ZTE GPON cihazı ile ZyXEL VMG8623-T50B modemi bağladılar. Üstelik TurkNet kullanıcı adı ve şifremizi de modeme kaydettiler. GigaFibe bağlantı hazırdı! Halbuki birkaç gün aktivasyon için bekleyeceğimizi düşünmüştüm. Ethernet kablomuzu modeme takıp bilgisayarda hız testi yaptım ve ekibe gösterdim. Asistan hayran kaldı bizim gibi; şimdiye kadar gördüğü en yüksek hız olduğunu belirtti. Hiçbir ücret ödemedik.
1999’da Çevirmeli Ağ’yla internete erişimimiz başlamıştı. 2003’te ADSL’ye, 2020’de VDSL2’ye geçmiştik. Fiber Optik bağlantıya kavuşmak bugüne kısmetmiş. Umarım en kısa zamanda (TurkNet’li üç komşumuz dahil) bekleyen herkes TurkNet’in GigaFiber hizmetine kavuşur.
Sayın @alperenatici 'a desteğinden dolayı çok minnettarım.
İzmir Buca yaylacık mahallesinde gigafiberi aktif olan var mı ? Gaziosmanpaşa caddesinde oturuyorum. apartmana kabloyu getirip bırakmışlar kutu vs hala yok ortada. 2-3 hafta oldu ancak bir gelişme göremedim.kayıt açtığımda bilgi de vermiyorlar bütün apartmanı ikna ettim gigafiber için hatta başvuru bile yaptılar ancak bir geri dönüş alamıyoruz.