GigaFiber Aktivasyon, Planlama ve Sinyal - Genel Konu

Yardımcı olacaksa şöyle söyleyeyim. Bursa/Kestel/Vanimehmet mahallesinde ikamet ediyorum. Bizim burada kablolama, kutu koyma, ortak siyah kutuların bağlanması, bunların sinyal kontrolleri 1 ay içerisinde tamamlandı. 2 hafta önce ana dağıtım kutusu da takıldı. En son siyah kutuların sabitlenme işleri de bitti. Şİmdi sıra geldi sinyal vermeye fakat 2. ay bitmek üzere olmasına rağmen hala bir kıpırtı yok. Her gün sorgulama yapmaktan sıkıldım açıkçası. Hiç kimse de tam süre vermiyor. Bize de beklemekten başka yol kalmıyor maalesef

Evet dün akşam sokaklardaki siyah kutulara da etiketleme yapıldığını gördüm mahallemde. aktiflik yılı, hangi şirketin taktığı, gelen, giden diye etiketleme yapılmış. Yavaş yavaş sona yaklaşıyoruz. Sanırım bayramdan sonra aktif olacak gibime geliyor. İnşallah.

@TurkNetDestek kutu takıldı binaya ama hala 1000mbs sorgulama da çıkmıyor 1 hafta oldu hali hazırda TurkNet müşterisiyim fibere geçmek için ayrı bir üyelik başvurusu mu yapmam gerekiyor?

Bağcılar Yeni Mahalle 1569.Sokak

Lütfen bilgi verirseniz memnun olurum

Merhaba, aktivasyon süreci tamamlandıktan sonra sorgulama ekranında görebileceksiniz. Hizmet aktif olduğu zaman Online İşlem Merkezi üzerinden kayıt oluşturabilirsiniz.

Pendik/İstanbul Fevzi Çakmak mahallesinde çalışmalar hala devam ediyor. Bir ay öncesine kadar fiber olmayan sokakta hem Türk Telekom hem TurkNet aynı hat üzerinden aynı binalara havai kablo çekmiş. Esenler Mah için hala bir şey denilmiyor. Planlama ve projelendirmenin mantığını hala çözebilmiş değilim.

Bizim binaya kutu takılalı ve hat çekileli 7-8 ay oldu. Sokaktaki bütün binalarda gigafiber aktif, bizimkisi hariç. Çekilen hatta sorun çıkarsa kesinlikle aktif etmiyorlar, ilgilenmiyorlar.

Bursa Osmangazi Akpınar mahallesinde çalışmalarınız ne zaman başlayacak? 15 Ocak 2025 tarihinde apartmanına GigaFiber geldi diye bir sms aldım. Fakat bölgemde henüz bir çalışma başlamadı. Siz söylemeden ben söyleyeyim kendi telefon numaram üzerinden başka bir adres için sorgulama yapmadım. Bu konuda TurkNet bizleri kandırmış oluyor. 2 aydan fazla oldu ve hiçbir gelişme yok. Destek kaydım yaklaşık 1.5 aydır açık ama henüz bir cevap gelmedi kendilerinden. Sürekli bir haber gelir gelmez sizinle iletişime geçeceğiz deniliyor. Ama nasıl bir haberse 1.5 aydır gelmek bilmedi. TurkNet tarafından bir açıklama bekliyorum. 85855677 açık olan destek kaydm. @TurkNetDestek

Bakırköy yenimahalle 10 temmuz caddesinde aynı cadde üzerinde 50 metre yanımda(bitişik nizam) gigafiber var bende yok. Kutu, kblo vs gördüğüm kadarıyla her şey tamam bu süreç nasıl ilerliyor ki

1 Beğeni

@TurkNetDestek Bağcılar Yenimahalle çalışmalarında gelinen son durum hakkında bilgi alabilir miyim rica etsem çünkü bizim olduğumuz sokağa fiber çekileli ve apartmana kutu koyulalı 1 haftayı geçti arka ön sokak da fiber kullanıyor çoğu bina ve bize neden bir türlü bağlanmıyor?

Lütfen konu hakkında bilgi verir misiniz iyi çalışmalar.

Merhaba, adres ve iletişim bilgilerinizi DM üzerinden iletebilir misiniz?

Merhaba, ekipler iş planlarına göre sırayla işlemleri tamamlıyor. Web sitemiz üzerinden talebinizi takip etmenizi rica edeceğiz.

Merhaba, adresinizi ve GigaFiber hizmetimizin aktif olduğu bina numarasını DM üzerinden paylaşır mısınız?

Merhabalar, Bağcılar Kirazlı Mahallesi 1161 Sk. ne zaman aktif edilir? 2 hafta fiber ve kutu montaj edileli 2 hafta oldu.

Merhaba, ortalama süreç 6-8 haftadır. Güncel koşullara göre süreç değişebiliyor. Web sitemiz üzerinden takipte kalabilirsiniz.

Şimdi size 6-8 hafta diyorlar ama pek inanmayın. Bizde herşey tamam olmasına rağmen 2 ayı devirdik hala bir ses seda yok. Daha önce de söylemiştim. Kurulumdan sonra süre vermedikleri için bize de ancak beklemek ve sitede sürekli kontrol etmek kalıyor. Maalesef durum böyle.

1 Beğeni

Eyüp sultan bölgesi için bir gigafiber çalışması yok mu? Bilgi verir misiniz bu konuda hiç bir bilgiye ulaşamıyorum.

Merhaba, güncel süreçlerden dolayı planlama hakkında bilgi paylaşamıyoruz. Web sitemiz üzerinden talebinizi iletip süreci takip edebilirsiniz.

Bağcılar Kirazlı Mahallesi 1203. Sokak’a altyapı sorgulamasında hala 75 mbps gözüküyor ancak bugün itibarıyla “GigaFiber hızı çok yakında senin adresinde! 1.000 Mbps hız adresiniz için planlanıyor!” notu da eklendi. Sonlara yaklaşılmış olabilir.

Web’de ilk günden bu güne yazan bilgi;

“Üzgünüz, altyapınızda “şimdilik” GigaFiber bulunmuyor. GigaFiber için talebinizi bırakın, hemen TurkNet’ten 3 ay boyunca %50 indirim kazanın.”

Talep yoğunluğu vs diyeceksiniz, gigafiber çekilen koca binada sadece iki üç abonenin internet kullanımının taleple ne ilgisi var diye soracağım. Gerçekten yoğun talep gelen bölgede her altyapı kurulan binada %100 abone mevcut mu? İsteğe göre değil, kolay kaçan duruma göre planlama var gibi sanki.

Bilgi paylaşamıyoruz. Paylaşmayın bakalım.

Bursa/Kestel/Vanimehmet mahallesi bugün aktif oldu mesajı geldi. Hadi bize hayırlı olsun.

1 Beğeni