Gigafiber aktivasyon konusunda yardım

Merhaba arkadaşlar, bugün ekipler gigafiber modem kurulum işlemlerini de gelip yaptılar. Test yaptığımızda böyle sonuç çıkıyor gayet iyi. Ancak gigafiber paketine geçmedim hala daha normal fiber paketinde gözüküyorum. Ekstra farklı bir işlem mi yapmam gerekiyor gigafiberin aktif olması için?

2 Beğeni

test sonucu kablolu mu kablosuz mu ? Yada gigafiber daha aktif olmamış olabilir.

Normal fiberde upload 100 mü?

1 Beğeni

test sonucu kablolu, modem kurulumu falan her şeyi yaptılar ama şu an ki pakettimdeki en yüksek sonuç bu sanırım. Yani gigafibere geçiş için başka bir işlem yapılması gerekiyor sanırım.

ethernet kartınız gigabit destekli mi? eğer destekli ise

bilgisayarım>özellikler>aygıt yöneticisi>ağ kartı>özellikler>gelişmiş>sol taraftan speed&duplex i sağ taraftan da 1.0 gbps full duplex i seçin kaydedip kapatın

1 Beğeni

ethernet kartımın gigabit destekli olup olmadığını nereden öğrenebilirim? bilmiyorum çünkü.

yazdığım listeyi takip edin görürsünüz ibareyi… ya da ağ ayarlarından şu fotoda 100 mbps yazan yerde 1000 mbps yazması lazım

1 Beğeni

yada modem markanız ne acaba?

2

İlk söylediğiniz adımları yapmıştım bu arada demek ki destekliyor. Ve şu son attığınız kısımda da 1,0GB/sn yazıyor fakat speettest yaptığımda yine aynı sonuç. Acaba dediğim gibi TurkNet tarafından paketimin değiştirilmesi gerekiyor sanırım.

1 Beğeni

kendi verdikleri 1000mbit destekli modem zyxel

ağ ayarlarını sıfırlayabilir misiniz ?

Bilgisayar ile buluşan hız 1gbps zaten fakat internete çıkışta bi sorun var heralde ağ ayarlarında tarayıcıda yada kullanılan sunucuda sorun olabilir mi

valla aklıma başka bi seçenek gelmiyor herşey düzgün görünüyor… çözemedim açıkçası

Merhaba @yusufturkes, müşteri numaranızı özel mesaj üzerinden istemiştim. Mesajınızı bekliyorum. Size bu konuda destek olup net bir bilgi vermeye çalışacağım.

1 Beğeni

Modemden bilgisayara interneti taşıyan kablo minimum cat5e veya cat 6 standartında olmalıdır. cat5 kablo maximum 100e 100 verir. Bazen bende daha stabil bağlantı için cat 5 kablo bağlayıp simetrik 100e düşürüyorum.

Merhaba @ztrk34

Simetrik yapmak istersen modemin içinden bunu ayarlaya biliyorsunuz.

Hayırlı olsun, nerede oturuyorsunuz acaba bizde gigafiber bekliyoruz da.

Merhaba @yusufturkes, sizinle bu konu özelinde özel mesaj üzerinden iletişime geçmiştim :slight_smile: Buradan da bilgi vereyim.

Geçiş işlemleriniz için arkadaşlarıma arka planda çalışmalarına başlamış. Hızlandırmak için ben bilgi vereceğim. Gelişmelerden sizi haberdar edeceğim.

1 Beğeni