03.02.2023 tarihinde sabah saatlerinde TurkNet fiber 100 den gigafiber altyapısına geçiş yapıldı, işte olduğum için annem evdeydi ekip gelip modemi vs takip ayarlamışlar. Akşam eve geldim herşey tamam düzgün ama internet bağlantısı yok. Anneme de konu ile ilgili bir bilgi vermemişler. Destekten arıza kaydı açtım ama hala bir sonuç yok.
Destek no: 61026689
03.02.2023 tarihinde açtığım arıza kaydı için 05.02.2023 tarihinde ekip geldi, modem kurulumunu yapan kişiler sadece modemi bağlayıp gitmişler kurulumu yapmamışlar, dolayısıyla sinyal gelmiyordu. Modem yeni tip Airties Air 4960R, bu cihaz yeni kullanılmaya başlandığı için 192.168.1.1 ile modem arayüzüne ulaşamadık, ben ilgili modemin user manualini daha önceden indirdiğim için oradaki talimatlara göre https://masternode.local den modem arayüzüne ulaşıp wan kısmından kullanıcı bilgilerini yazdığımız zaman sinyal geldi ve interneti kullanmaya başladık. Aynı sorun başına gelecek olanlar için detaylıca yazmaya çalıştım.
Selamlar @Oguz.han37, foruma hoş geldiniz. Problem çözüldü, keyifli kullanımlar.