Gelin bu zam gerçekten fazla mı az mı düşünelim

Göksel Bey bu işler arz-talep ihtiyaç doğrultusunda ilerlemez mi? Diyelim ki ben yayıncıyım veya sürekli indirme yükleme yapan youtuber veya evinde veri merkezi kuran bi gamerım. O zaman ben giga fibere ihtiyaç duyarım. Ve ihtiyaç duyduğum bir şeyi gelirim ile orantılı olarak alırım. Bu saydığım işleri yapan kişilerin geliri zaten bu fiyatı vermek için fazlasıyla yüksek. dediğin firma hangisi bilmiyorum gigafiber için alternatif olan. Benim oturduğum apartmanda 40 daire ve şu an sorguladığımda boş vdsl portu bile yok başka hiçbir firmanın da altyapısı yok. Gigafiber Kullanıcıların tepkisi benim için hiçbir önemi yok. İhtiyacı olan 500 liraya da alır. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Video eski olsa bile neden zam yapıldığı, neden düşük ve yüksek hız kullananların ödediği fiyatın aynı olduğunun sebebi buymuş

Buraya şu altına imzamı atacağım videoyu da bırakayım da bu konuda bahsi geçen sorulara cevap olması açısından belki izlemeyen olmuştur. Bu arada @sinan.kurmus u da özlediğimizi belirtmiş oluruz.

“Dolarla mı internet alıyoruz ne alakası var” diyenler de izlesin.

hocam şirket gigafiber kullananlar dışında abone istemiyor sanırım hem algoritma olarak aşşağıya çekiyor xdsl kullanıcıları hemde maliyeti gigafiberden fazla… ben onu anladım tavırlarından çünkü sadece gigafiber kullanıcıları mh servisi ile görüşebiliyor onlara özel hizmet var diğerleri kaderlerinde ne varsa çekecekler… birde sürekli her cevaplarında herkes gigafiber abonesiymiş gibi 140 tl ye 1 gb simetrik internet mi var diyip duruyolar hala anlamakta güçlük çekiyorum

1 Beğeni

comnettet hala 99 tl 100 mbps e kadar internet hazirana kadar altyapı da değişiklik olmazsa geçerim bende… çevremdekileri de götürürüm herkes cebini düşünmek zorunda… belki TurkNet bi zam daha yapar o zamana kadar belli olmaz :smiley:

1 Beğeni

bilmiyorum o kadarını kampanyasını gördüm sadece :slight_smile:

aynen kardeşim hakkımızda hayırlısı :slight_smile:

1 Beğeni

Zaten özgürlüğünüzü satın almamak için taahhütlü paket sunmuyor TurkNet dilediğiniz zaman gidin dilediğiniz zaman gelin paketleri ve maliyetleride aynıysa tek fiyat sunuluyor hatta fiberde elektriğe de ihtiyaç olmadığı için ordan bi artı kapıyor fiber tabi kendine has ek maliyetleri vardır sisteminde. Ama tt ya da x bir firma bize mbpsleri pazarlayıp buna alıştırdı diye TurkNet neden 16 ile 1000 mbps aynı tuttu diyemeyiz. Tercihe saygı duyar cebimize uyana geçiş yaparız. 3 büyük operatör gibi yeni müşteriyi çeken değilde mevcuta oynayan ve memnun olduğum turknette kalmayı düşünüyorum.

2 Beğeni

Comnet’in de fiyatları yukarı çekmesi an meselesi gibi kabin hizmetlerindeki değişikliklerinin ardından güncellemeler devam edecektir diye düşünmekteyim. Yukarda da çokça tartışılmış edilmiş ancak adsl harici kullanıcıların yakınmalarını halen anlamlandıramıyorum. TT ile kıyasalayan var SOL ile kıyaslayan var, var oğlu var. TT’deki hijackinglerden ‘aleni’ hat dinlemelerinden, müşterilerini gerek teknik gerek pazarlama departmanlarınca bilgisiz ve cahil gören köhne bir şirket haline gelmesinden bahseden yok.

SOL’deki saçma sapan protokol engellemeleri, BTK’nın yönetmeliğine göre şirketin kontrol yükümlülüğünde olan alanları kontrol etmek yerine direkt engelleme yoluna giden her işin kolayına kaçıp gürül gürül akan nehirden herkese damla damla hizmet vermesinden bahseden yine yok. Bu iki firmanın hakkını veren birim ve çalışanları elbet vardır onları tenzih ederim ancak iki firma da al birini vur ötekine kıvamındadır. Yüzde 90 basma kalıp bilgilerin tüketiciyle paylaşıldığı bu firmalarla TurkNet’i aynı kefeye koymak bence yanlış.

Şirketle herhangi bir organik bir bağım olmadığı için özgürce yorum yapabiliyorum. TurkNet bence yüzünü değiştirerek geri kendi ayarlarına dönmeli. Yenilikçi, genç, dinamik ve ‘geek’ kullanıcıların burada yakınmadığı aşikar. Bu başlıklar altında diğer kullanıcılara da tatminkan yanıtlar vererek yüzünü yenilemeli ve önceliğini sınırsız hedesiz hüdesiz yerine daha farklı başlıklarla lanse etmelidir. Şahsen TurkNet kullanma sebebim fiyatından evvel teknolojik olarak sunmuş olduğu yenilik ve imkanlar haricinde kısıtlamasız ‘özgür internet’ deneyimi. Fiyatı bu seviyede global pazardaki hareketliliğe göre bir hayli normal karşılanmalıdır ki bulut servislerinden hizmet alanlar bile bu tür hizmetlerin neredeyse 1 yıl içerisinde ikiye katlandığını bilir, ona göre yorum yapar.

3 Beğeni

aynen zamları eleştirmeyelim, ne güzel yaptı TurkNet helal olsun.
abonelerin çoğu 35 mbps ve altı hız alıyor.
1000 alanda 140
16 alanda 140


BTK’nın 2019 sonu verilerine göre Türkiye’deki sabit genişbant internet abonelerinin yüzde 75,9’u 24 Mbps ve altında internet hızına sahip.

sonuçta TurkNet 50 mbps hız verebiliyorsa diğer firmalarda bu hızı verebiliyor…
o zaman neden TurkNet kullanalım ki bu fiyata.
ben canlı müşteri hizmetleri olmamasını çok büyük eksi olarak görüyorum.

1 Beğeni

Bu hız limitlerinizi TurkNet belirlemiyor ki :frowning: Ülkemizde altyapı sorumlusu yerleşik operatör olduğu için onların belirlediği hız limtileri ile TurkNet kullanıcılarınıza internet hızı verebiliyor. Keşke bu limitler olmasaydı da her İSS tüm kullanıcılarına altyapılarının desteklediği maksimum hızları verebilseydi.

2 Beğeni

Altyapınız size ne sunuyorsa biz de size onu sunuyoruz. Eğer altyapınız iyileşirse yine aynı fiyattan kullanmaya devam edeceksiniz. Ancak bu durumda size sunulabilecek en yüksek hızı sunuyoruz.

2 Beğeni

Sizin için en büyük kıstas çağrı merkezinin olmaması mı? İşte herkesin düştüğü en büyük yanılgı bu :frowning:

• Biz kullanıcılarımıza uçtan uca bir dijital deneyim yaşatıyoruz. Bu deneyim kapsamında her kullanıcımıza özel bir Net Uzman ekibimiz var. Bu ekipteki arkadaşlarımız kullanıcılarımızla özel olarak ilgilendiği için onların bölgelerine, santrallerine, altyapılarına çok daha hakim. Direkt olarak çözümler sunabiliyorlar.
• Tek bir tuşla Online İşlemler üzerinden destek kaydı açarak bu Net Uzman ekibine ulaşabilirler. Arıza ve destek kayıtlarına 24 saat içerisinde %100 oranında geri dönüş sağlıyoruz.
• Genel olarak NPS skorumuz %35, dda skorumuz ise %61. Yani kullanıcılarımız TurkNet’ten çok memnun.

Bunların bilinmesinde fayda var diye düşüyorum.

2 Beğeni

Evet, konuyu ben okudum. TurkNet’lik bir şey olmadığını için limit ne belirlendiyse o hıza kadar özgür bir şekilde kullanıcılarımıza hızlarını veriyoruz.

Bu durumu burada tartışmak çok anlamsız. Yerleşik operatöre giderek neden limit koyduklarını sormalısınız…

1 Beğeni

Binamdaki altyapı Turk Telekom ve ankastre ölçümlerinin ardından bana sundukları maksimum paket 35 mbps ve ona da kasım ayında 109 lira gibi bir mebla talep ettiler. Üstelik 24 aylık paket fiyatı bu idi. Şu an TurkNet üzerinden 7db ile 100mbps alıyorum efektif hızım ise 90-95 arası. Buna telefon dahil 112 lira ödüyorum. Bu tabloda olan zibilyon kişi tanıyorum. BTK verilerindeki 25mbps olayı tamamen o savunduğunuz çağrı merkezi personeli besleyen dev firmaların ürünüdür. Fiber üzerinden 16mbps paketi kampanya haline getirmekten utanmayan şirketlerin beslediği üç beş bilgi yoksunu adama telefonla ulaşmasam da olur. Bunlar şahsi fikirlerim.

1 Beğeni

Yerleşik operatörün bize ve diğer İSS’lere müsade ettiği kadarıyla ortak altyapıda kullanıcılarımızı ulaşabilecekleri maksimum hızlarla kavuşturuyoruz.

Zaten kendi altyapılarımız olan GigaFiber’de ve Yapa’da müşterilerimize maksimum hız anlayışımızı sonuna kadar veriyoruz.

Benim asıl anlatmak istediğim herşey TurkNet’in elinde değil…

Yukarıda verdiğiniz örnek ile bende pekiştireyim. Arabanız var ve benzin almak istiyorsunuz. Benzinliğin sahibi ise size "hayır kardeşim fulleyemezsin sadece 200 TL’lik alabilirsin "diyor. Siz fullemek için gittiğiniz benzinciden 200 TL’lik benzin alıp çıkmak zorunda kalırsınız.

Örnekteki ülkeyi yakınen tanıyorum :smiley:

1 Beğeni

insanlar sorun yaşadığında derdini anlatacak birilerini arıyor. robotla yazışmak kimse istemez diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Bak buna katılıyorum işte. @EFG Enes Bey çok ilgili birisi fakat sadece onun bu kadar çabalaması yetmiyor

1 Beğeni