Geforce Now'da Anlık Kesilmeler

Arkadaşlar merhaba, belki eski konularımdan biliyorsunuzdur 75mbps hız alabiliyorum artık bende Geforce Now üzerinde oyun oynamaya karar verdim. Malum şu an kullandığım bilgisayar oyun açmıyor. Yeni pc alana kadar Geforce Now ile idare ederim diye düşündüm. Hat değerlerimi ve hız testi ni koyacağım. Oyunlarda neredeyse gecikme olmadan oynayabiliyorum. CSGO, Apex gibi oyunlardan bahsediyorum. Çok çok az bir ms var ama hissettirmiyor. Ama arada bir ani bir şekilde oyun 2fps e düşüyor ses kayıyor ve istikrarsız bağlantı yazıyor 5-10sn civarında düzeliyor. FPS oyunlarında bu durum can sıkıyor hele ki önemli bir anda olduğunda oyunu kaybetmeme yol açıyor. Hat değerlerime baktığımda CRC hatalarımın çok yükseldiğini fark ettim bu kesilmeler bundan kaynaklı olabilir mi. Bunun bir çözümü var mıdır?
Teşekkürler.


CRC hatalarının çok olması kopma ve stabilite sorunlarına yol açabilmektedir. Modemi CRC yükseldiği zaman kapatıp açıp yeniden kullanmanızı öneririm böylelikle hatalar sıfırlanır.

2 Beğeni

Peki bu geçici bir çözüm değil mi. Modemi kapatıp açtıktan sonra tekrar dan CRC hataları birkmeyecek mi?

@Baran’a Katılıyorum ve eklemek istiyorum:
Cihazınızın driver sürücülerini güncelleyin fps düşümü, ses kayması gibi sorunlar cihazdan kaynaklı da olabilir ama CRC boyutu aşırı derece de yükselmiş modem sürümünü 743-790-805 olmak üzere deneyin derim.

Ek, dsl prizi ve splitter varsa kullanma/yenile. (YAK1)
Ankastre bağlantılarını kontrol ettir/yenile. (YAK1)

4 Beğeni

Ankastre kutumuz daha yeni yenilendi. DSL kablosu yeni, splitter yok. Modem sürümünü nasıl değiştireceğim. Söylediğiniz sürümü internet üzerinden indirip modem arayüzünden kurulum mu yapmam gerek.

Şimdi sürüm 805 i indirdim kur diyorum geçersiz donanım yazılımı hatası alıyorum.


Ekran Alıntısı2
Ekran Alıntısı3

Siz yine de dsl prizini iptal edip modemi bir bağlayın. Bu kısımdan uygun modelinize tıklayın üstte destek kısmından yapabilirsiniz, şunu da unutmamak gerekir: saha dolabı kaynaklı bir durum da olabilir.
EDİT: uygun işletim sistemini seçtiğinize emin misiniz? İndirdiğiniz dosyanın config/belgesini yükleyeceksiniz. 743 veya 790’ı deneyin.

790da da aynı hatayı aldım. 743de de.

Pc den yüklemeyi deneyin (denemdiyseniz) olmazsa resetleyip tekrar kurulum yapalım, tekrar deneyelim.

1 Beğeni

Pc den deniyordum ok reset atıp deneyeceğim

İndirdiğin dosyayı zip’den çıkar öyle dene.

1 Beğeni

Öyle yapmama rağmen olmadı. Ben başka bir şey söyleyeceğim. Adsl kullanırken path mode download-upload içinde Fastpath de idi. Vdsl e geçince download interleaved oldu upload Fastpath de kaldı. Acaba bunun ile alakalı olabilir mi? Mesela ben Adsl de 8mbps alırken 8 ping alıyordum. Şimdi 75mbps hız alıyorum 12-13 ping alıyorum. Ve CRC hatası 24 saate 280.000 'e ulaşıyor. Bunun bir çözümü var mıdır?
@TworA @Baran

Nasıl güncelleyemediğini videoya kaydeder misin? 790 yapacaksın sürümü bu arada.

Dosyayı indiriyorum. Sonra Rard’an çıkarıyorum zaten bir tane Visual Studio tabanında program geliyor. Sonra modem ara yüzünden onu seçip karşıdan yükleye basıyorum daha önce attığım fotoğraflarda da var zaten. O hatayı alıyorum.

Ağ Ürünleri

Hizmet Saatleri : 09:00-18:00
Telefon 0850 522 2787(ASUS) Bu numaraya ulaşın, yazılım sorununuzu diler getirin veya buradan da ulaşabilirsin.

Port modunun, kesilmeyle alakası yok fakat, CRC artışı bu duruma sebep olabilir. evet, ADSL ve VDSL port profili aynı kalsa da minimal bir fark olabilir ki zaten siz de port profili değişmesiyle bu fark +4 artmış. Fiziksel bir port değişimi esnasın da Interleaved port destekli, VDSL hizmetine geçirilmişsiniz.
CRC nin kaynağı dış hat gibi görünüyor yani, saha dolabı ve bağlantıları yapılan ek, hasar görmüş bir kablo olabilir.
Port değişimi için talep oluşturun temsilciye ve ayriyetten Telekom müdürlüğüne gidin, portunuzun değişimini isteyin gerekirse orada ki ilgili kişilere TurkNet destek kaydı no, müşteri no gibi bilgilerinizi de iletin.

1 Beğeni

Tamamdır teşekkürler.

Sizin cihazınız ac750 olarak geçiyor. Ac51 ile farklı firmware kullanıyor olabilir buradan indirebilirsiniz uygun firmware i https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/wireless/DSL-AC750/FW_DSL-AC750_1123805.zip

Aslında modemin kutusunda Asus Dsl Ac51-Ac750 yazıyor ama evet şu an yüklemeye başladı. Hata almadım.

1 Beğeni

Şimdi yüklendi 805 sürümündeyim 24 saat deneyeceğim. 24 saat olduktan sonra değerleri paylaşırım. @ModeratriX

1 Beğeni

Yazılım güncellemesi sonrasında mutlaka modemi arkasında ki reset tuşuna basarak fabrika ayarlarına geri döndürmeyi unutmayın. Diğer yazılımdan kalan ayarlar veya dosya parçacıkları böylelikle silinmiş olur.

2 Beğeni