FTTB ile 50mbps geçemiyorum

Merhaba,

Binamda FTTB altyapısı bulunuyor ve bugün TurkNet ekipleri internet kurulumunu gerçekleştirdi. Sorgulama sitesinde 100mbps internet alacağım belirtilirken modemime 85mbps geliyor ve kablolu olarak yaptığım hız testlerinde 50mbpsyi geçemiyorum. Gelen görevli, bu hızın oldukça iyi olduğunu ve daha fazlasını altyapı kaldırmayacağını belirtti. O zaman ise neden sorgulamada 100mbps olarak belirtiliyor, anlayamadım açıkçası. Bu durum hakkında ne yapabilirim?

Snr değeri sınırda gözüküyor, eve gelen kabloların eski mi? Direkt dolaptan bağlantı yapıp kontrol eder misin değerleri tekrar?

Hat zayıflaması 0.8 daha nasıl eski olsun dostum kablolar. 0 ra düşüremezsin okada pay olur. Kablolar oynama hepten hat zayıflaması yükselebilir

Gelen sinyal eksilerde :thinking:
Signal attenuation : hat zayıflaması :innocent:

Bizim hat zayıflaması. 17 lere :grinning:

TurkNet Online İşlem Merkezi gir : teknik destek - teknik bilgiler bağlantı yenile yap. Öyle bir dene
Oda olmazsa
Yardım merkez - işlemler - paket - hayır - destek kaydı oluştur.
Yaz oraya. Profilimi yeniden tanımlar mısın 50 mb alıyorum yaz

Bina yeni, 4-5 yıllık. Direkt olarak dolaptan nasıl bağlantı yapılabileceğini ne yazık ki bilmiyorum.

TurkNet Online İşlem Merkezi’e girdiğimde aktivasyon kısmı karşılıyor beni, herhalde güncellenmedi henüz.

Özelden bana bi müşteri no nu atar mısım

İlettim. Teşekkürler.

Bekleyeceğiz dostum ilgilenirler

Merhaba, 86mb geliyor modeminize fakat kablolu testler de 50mb alıyorsunuz. Peki, farklı bir Ethernet kablosu ve farklı bir cihaz ile test yaptınız mı? Test yaptığınız cihazın LAN driverlerini güncelleyin. Hattınız da Ek, dsl prizi ve splitter varsa kullanmayın/yenileyin. (YAK1)
Bu durum düşük SNR kaynaklı da olabilir dolaylı olarak zayıflama da olduğu için yani hattın SNR sınırı olduğu için hız-performans sorunları olabilir.

Hız testi sonucunuzu ekran tamamen gözükecek şekilde atabilirmisiniz?

Merhabalar,

Öncelikle yanıt yazanlara teşekkür ediyorum. TurkNet destek kaydımla ilgilenen yetkili bunun bir arızadan kaynaklandığını belirtti. TT ekiplerine bildirilmiş bu konu, çok geçmeden TT beni aradı ve fiber kutudan daireye 100 gelemeyeceğini belirtti. Kablolarla alakalıymış. Hızımı 75e çektirirsem daha sağlıklı bağlanabileceğimi belirtti.

1 Beğeni

Tamam, hızınızı 75mb çektirin. Sorunlarınız devam ederse dediğim kontrolleri yapmayı unutmayın!

Gelemez diye bir şey yok hocam. Muhtemelen bina girişinde fiber sonlanıyor ve oradan dairenize mevcut bakır tesisatiniz ile internet geliyor. Kaliteli bir bakır kablo ile 100 mbit çok rahat alırsınız. Cevremde bu şekilde hizmet alan çok var.

Her ne hikmetse alabileceğim hız 114mbpsye, şu anda aktif hızım 94mbpsye yükseltildi, destek talebinden sonra. Enteresan…

1 Beğeni

O yüzden sana destek kaydı açtırıyorum :+1::smirk:

İyi kullanımlar dilerim dostum

Teşekkür ederim hocam da niye böyle. Neden benim illaki bir destek talebi oluşturmam lazım eğer bana halihazırda 94mbps verebiliyorsanız?

1 Beğeni

Kullanan kişi bildirimde bulunmazsa hiç bi işlem uygulanmaz dostum. Ne istediğine bağlı olarak işlemler uygulanır bence daha iyi oldu.

3 saat sonunda konu otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.