Evimde Fortigate 90D kullanıyorum. Zyxel T50B köprü modunda fortigate üzerinde sonlanıyor.
Fakat şöyle bir sorun var Hız problemi Zyxel Üzerinde sonandırdığımda 400 download / 800 upload değeri alıyorum
Fortigate üzerinde sonlandırdığımda 180 download alıyorum.
Mtu değeri hem wan tarafında hemde lan 1492 olarak tanımlı .
distance değerlerinin ne olması gerekiyor 1 giga alabilmek için bu konuda daha önce benzer sorunu yaşayan oldu mu
İlgin için teşekkür ederim fakat verdiğin cevap, Fortigate yerine MikroTik cihaz mantığına dayanıyor gibi görünüyor.
Fortigate OS mimarisi üzerinde “fast-path” ya da “fast-track” gibi kavramlar bulunmaz. Bunlar MikroTik RouterOS’e özgü forwarding acceleration yöntemleridir. Fortigate tarafında bunun karşılığı NPU (Network Processing Unit) offloading ve session acceleration’dır.
Ayrıca administrative distance, yalnızca route önceliği belirler. Performans sorununa doğrudan etkisi yoktur.
“CPU çok hızlı olmalı, işlemci yükseltmesi yapabilirsiniz” önerin ise ayrı bir ironi içeriyor; çünkü Fortigate gibi özel donanım platformlarında CPU upgrade diye bir şey yoktur. Bu tür cihazlar ASIC/NPU bazlıdır, işlemci değiştirme gibi PC mantığı burada işlemez.
Özetle, cihaz markası değişince terminoloji ve çözüm mekanizmaları da değişiyor. “Tüm router’lar aynıdır, biraz ayar çekeriz olur” bakış açısı ne yazık ki burada çalışmıyor.
Yine de MikroTik tarafında performans sorunları için anlattıkların değerli olabilir