Fiziksel VAE neden kapattılar?

Cumartesi günü yağmur başlayınca çakan şimşeklerden akımdan dolayı modemim yandı zannettim modemde sıkıntı yok gecenin bir saatinde internet gitti.sabahın 8 inde arıza kaydı olışturdum sinyal gönderiyolar fiziksel durum kapalı? Hattımı porttan neden çıkarıyorlar ? TT tarafından ndan İlk arayan arkadaş Modem yanmış olabilir dendi modem yanmamış direkt olarak hattımda internet yok ?
İkinci arayan arkadaş 75 mbps hızınız interneti kesiyor diye aradı düşürün dedi. Düşürdüm düşürdükten sonra kimse daha da aramadı. Fiziksel durum kapalıyken nasıl internet hizmeti alıcam bilmiyorum. Arıza kaydı düşmüşler türk Telekom kaynaklı değil diye kablolar 1 ay önce yenilendi (ttdeki arkadaşlar yenilendiğini biliyor) sitede tek benimki gitti ? Madem içerde hata var (VAE) neden kapalı ?


Attığınız ekran görüntüsüne göre modem kurulumu yapmanız gerekiyor. Modem ip aldığında vae bir süre sonra açık hâle gelecektir. Modem üzerinde dsl ışığı sabit yanıyor ise tekrar kurulum yapın. (Modem sağlam ise)

Modem sağlam TTden gelen arkadaş modemi gördü. Modem kurulumunu 3 kez yeniden yaptım değişen birşey yok.

Modem arayüzüne girip sinyal detaylarını görebildiğiniz sayfadan ekran görüntüsü atabilir misiniz?

xDSL istatiğinden bahsediyorsanız sinyal yok

Size denildiği gibi modemin yanmıştır kablonuz kopmuştur gibi şeyler bana da dendi muhtemelen aynı kaderi paylaşıyoruz. (Yeni modem siparişi verdim gelince onuda deneyeceğim)

IMG_20210811_120921|665x500

Merhaba, bağlantınız hava olayların da zarar görmüş olabilir direkte ki bağlantınızı kontrol ettirin.

Sitede Türk Telekom kullananlarda birşey yok.

  1. Farklı firma kullanan TT ve TurkNet hariç var mı? Durum nedir?
  2. Direkten ankastreye geliyorsa bağlantınız, direkte ki bağlantılar zarar görmüş olabilir!
  3. O, esnada binanınıza yeni bir müşteri veya port değişimi esnasın da hattınızı değiştirmişler ve pasif bir hatta yani kapalı bir hatta atanmış olabilirsiniz. :thinking:
1 Beğeni
  1. Onlarda sıkıntı yok bende var.

2.Bağlantımın zarar gördüğünü düşünmüyorum oturduğum sitenin elektrik işini yapan yanımızdaki apartmanda oturuyorlar. Siteninkinden ayrı tekrar cat6 çektirdim geçen ay ankastreye direkten. Aynı direği kullanıyorum elektrikçiyl onda sıkıntı yok.

  1. Olası durum bu bende bu durumdan şüpheleniyorum.