Fiziksel durum VAE KAPALI

İyi forumlar. Sabah saatlerinde bağlantım kesilmişti. Bende biraz bekledim durum geçmeyince destek kaydı oluşturmuştum. Akşam üzeri internet erişimim gelmişti. Mesajları okuduğumda port değişikliği falan denilmişti. Fakat 2 saat önce tekrar erişimim gitti. Modemde sadece wifi ve güç ışığı yanıyor. Şuan baktığımda da vae kapalı durum offline yazıyor. Problemim nedir nasıl çözebilirim acaba?


tekrar arıza sorgulaması yapın tt hattı kontrol etsin

modemi kapayıp açtığınızda dsl hiç gelmiyor ise veya yanıp sönmüyor ise sorun hattadır büyük ihtimal bina içi kablolamanız sağlamsa

Merhaba, port değişikliğinden sonra bir daha mı gitti internetiniz?

Vae durum kapalı olduğunda hattınız porttan çıkartılmış demektir. Bir çalışma varsa onun için yapılmış olabilir, bağlantınızda bir sorun vardır bunu sistemden görüntülemişlerdir, sıkıntınız yok iken değişiklik yada başka bir işlem yok ise TT çalışanın işini benimsememiş olmasından da kaynaklanır. Bir diğer sebep ise başkasına bir şekilde ayrıcalık tanınmıştır o yüzden port değişikliği olmuştur. Yani bir çok sebep olabilir. Ama dediğim gibi Vae kapalı olmasının açıklaması hattınızın porttan çıkarılmış veya bağlantısının temas etmemesi kaynaklıdır. @ismailckr

Evet hocam, yani akşam üzeri internet erişimim vardı. Ardından elektrik kesintisi falan oldu modem tekrar açılınca internet yoktu. Sadece Wi-Fi ve power yanıyor. Ha bide ek olarak 5 dakikada bir DSL ışığı yanıp sönüyor 3-5 saniye içinde.

Peki kafalarına göre port değişikliği yasal olarak mümkün mü ? Yani bu hakları var mı ? Önceden vdsl2 ile 65 mbps sabit hız alıyordum bana yarın adsl port verme ihtimalleri var mı ?

1 Beğeni

Kafalarına göre değiştiremezler Tabiki. Çünkü hizmet bedava değil.
Şimdi şöyle bir durum var vae olduğu için eğer siz abone olduğunuz zaman mesela 50 mbps olarak aktif edildi ise üstünü verir altını veremez. Vdsl bağlantıyı adsl şekilde yapılandıramaz. Farzedin ki bu durumlardan biri gerçekleşti ise önce destek kaydı açın. Çözüm olmazsa btk kaydı açın. Bunun sorumlusu TT. Mesela örnek vereyim ben yapadayım santralden aldığım için bağlantıyı müdahale eden TT olmuyor çünkü sınırları TurkNet belirliyor. Ama Vae olunca her hatadan TT sorumlu. Ama işlem yapılmayıp sallanıyor ise gereğini TurkNet yapmazsa oda sorumlu. Umarım anlatabildim.

hocam yapa da nasıl hızlar alıyorsunuz hız testi atabilir misiniz birde saye sistemi gelince yapadan ne farkı olur sizce?

Dsl ışığı yanıp sönüyor ise bağlantı da problem olduğunu gösteriyor. Portunu değiştirip başka bir porta takmaya çalışmışlar, becerememiş ya da aktif olmayan port’a takılmış olabilir veya zarar görmüş olabilir bağlantın. Eğer bu süreç devam ederse port değişimi isteyin. Modemi yeniden kurulum yapın.