Fiberin işaretçisi :)

Merhabalar,
Bu ankastre fiberin işaretçisimidir?
TurkNet el atarmı bol gigabitli bir fiber kablo için :slight_smile:
Bu arada üstünde marka/model/firma yazmıyor :slight_smile:

2 Beğeni

Merhaba, bu dolap dediğiniz gibi fiber dolabı fakat sizin binanıza kadar bakır kablolar üzerinden internet hizmeti sunulacak yani VDSL internet kullanacaksınız.

Mahallenizde bulunan saha dolabını büyük ihtimalle TT ekipleri yerleştirdi yani gigabit internet hizmeti TurkNet üzerinden alamazsınız ve ayrıca bakır kablolar üzerinden gigabit hizmet almanızda imkansız.

Gigafiber internet hizmetinden yararlanabilmek için TurkNet’in kendi fiber alt yapısının mahallenizde olması gerekiyor ve binanızda da bu alt yapının olması gerekiyor.

GigaFiber - 1.000 Mbps'ye Kadar Dünya Hızında İnternet — TurkNet bu link üzerinden binanız için gigafiber başvurusunda bulunabilirsiniz.

Fiber İnternet Nedir? Neden Tercih Edilmelidir?

1 Beğeni

Fiber için nasıl bir yol izlemeliyiz peki ?

Eğer bu saha dolabını TT koyduysa gigafiber hizmeti alamayacaksınız bilginize, fiber alt yapıyı binanıza bağlatmak için TT müdürlüğüne gidip dilekçe vermeniz gerekebilir fakat binanızda bulunan kullanıcılardan imza toplamanız gerekiyor.

Bina halinde daha önce dilekçe verdik. Ne zaman gelir yada gelirmi ilerleyen zamanlarda ancak göreceğiz :slight_smile: peki TurkNet bu dolaptan Fiber port kiralaması yapar mı ? yada bir çalışma olur mu bölgede?

TT 'un fiber kabloları üzerinden TurkNet hizmet veriyor yani port kiralıyor.

Bu OFSD üzerinden de port kiralaması yapar mı TurkNet ? :slight_smile:
Fiber talebinde bulunan kullanıcı temsili :slight_smile:
f

2 Beğeni

ben 1 senelik bir binada oturuyorum türktelekom fiber çekmedi imza topladık dilekçe gönderdik başta caz yaptılar sonra kabul edip 2 aya getircez dediler 1 ay oldu mahalle başından haladaha fiberi çekemediler

10 yılda bu pano yeni geldi ise 20 seneye fibere ulaşacağız diye umuyorum öyle ise :slight_smile:

1 Beğeni

oyle bişe :slight_smile: (20 karakter)

Bu erisim kabini degil arkadasimin mahallesinde de bukunuyor fiber kabin toplama yeri obur saha dolaplarindan cok farkli bir sistem var

1 Beğeni

Valla bana VDSL geldikten 1 sene sonra gigafiber geldi :joy::joy:

Ayrıca çok düşük bir ihtimal ile kablonet de olabilir.

Apartmanın tam karşısında bu kutu var arada 10mt bile yok. Geçenlerde durduk yere kutudan bizim apartmana kadar kazı yaptılar bir güzel kablo koruma döşediler, dedim fiber geldi sonunda ama birde ne görelim bakır kablo çekip ankastreyi değiştirip gittiler :') kazı izni var, imkan var, talep var, mesafe yok. Yine de kendi istedikleri gibi bir şeyler yapıp gittiler. Diyeceğim o ki çok ümitlenmemek gerek.

Bu kutu dediğiniz belki de oraya kadar fiber sonrasında bakır için konulmuş olabilir. En azından kazı yapılıp kablolar için kanalı koyulmuş. İleride bakır çıkarılır fiber çekilebilir. :hugs:

1 Beğeni

Çok ümitlenmemek lazım demek ki :smiley:

Umarım bizim isteğimiz de o yönde :slight_smile:

1 Beğeni

Kanallar yıllardır var, 128 core 96 core ayrı fiber kablo olduğunu biliyorum. Hatta karşı blokta Fiber var. Ana hat binamızın önünden geçiyor ama karşı binaya fiber veriliyor :nerd_face::smiley:

2 Beğeni

Bakırı söküp atmaya gönüllüyüm :slight_smile: Fiber hattın döşenmesi sırasında desteğe de varım :slight_smile: Çay/Kahve/Serdar Bey gelir ise de Künefeler benden :smiley:

TurkNet arayıp iletişime geçer ise veritabanı güncellemesinde yardımcı olurum cidden TT tarafında bilgi eksikliği var :slight_smile: Olmayan altyapı ile nasıl internet kullanılıyor? 1 no fark ile nasıl Fiber var oluyor veya olmuyor :slight_smile:

Çünkü yerel yönetim ile çevre şehircilik bakanlığının adresleme sistemi çorba olmuş durumda şu an. Benim kapı numaramdan aynı caddede 3 tane var.