Fiber'de hız sınırı kaldırılması

Merhabalar Fiberde dslam kilidi mevcut mudur bunu kaldırabilir miyiz alabildiğim maksimum hızı alabilir miyim ?

Merhaba, TurkNet online işlemler paneline giriş yapıp Teknik & Destek > Teknik Bilgiler adımlarını takip ettikten sonra, Teknik Bilgiler sayfanın ekran görüntüsünü atar mısınız?

DSL kilidini Kampanyamı Değiştirmek İstiyorum üzerinden destek kaydı oluşturup sorgulatabilirsiniz.

Fiberde teknik bilgiler kısmı yok, link üzerinden girilse bile sadece modemin buluşup buluşmadığı ve ip adresi gözüküyor

1 Beğeni

Eğer fiberde hız düşmesi yaşıyorsanız destek kaydı açın ve fiberde hızım çok düşük telekom ekiplerinin fiber kabloyu kontrol etmesini istiyorum yazın.

Şuan bu şekilde alıyorum ama upload 50 lerden düşüyor sanki kısıtlamalar var gibi görüyorum

Upload’ın düşmesi normal. TT(VAE) altyapısı kullanıyorsunuz. TurkNet (Gigafiber) altyapısında yok sadece. 1 gigabit indirme 1 gigabit yükleme alırsınız.

Yani bunun kilidinı açamazlar mı çünkü çok belirgin kısıtlayıcı olması? Ayrıca vdsl 130 lara kadar alanlar oluyor fiber’de neden 100mbps kısıtlaması var bilginiz var mı ?

Merhaba, size satılan paket zaten 100 mbit / 8 mbit olduğu için 100 üzeri almanız anormal olmaz mı? Fiberde hız anlamında kayıp olmaması gerekiyor ama ne yazık ki telekom bazı fiber kullanıcılarında download hızlarını 94 e sabitlemiş durumda. Bu konuyla alakalı şikayet oluşturabilirsiniz. Ama deneyimlediğim kadarıyla TurkNet tarafından yapılan şikayet sonuçsuz kalıyor, yerinizde olsam doğrudan BTK’ya şikayette bulunurum.

Her konuda alakasız cevap veriyorsunuz sistem mesajı gibi :slight_smile:

Evet, alanlar alıyor ama azınlık kullanıcların geneli bu şekilde, çoğunluk 90-100 arası alıyor ve siz 10mb upload alıyorsunuz, normal de 8mb tanımlanıyor. :sunglasses:

Türk telekom fiber hattı üzerinden kullandığınız için maalesef sınırları tt belirliyor. Eğer ileride sınırları yükseltirseler sizin hızınız da artmış olur