Fiberde hat kalitesi

Merhaba arkadaşlar. Cook uzun mücadele sonucunda fiber kurulumum yapıldı ve vdsl aboneligimi iptal etmeden fibere geçiş yaptırdım. Bu aşamada 2 soru var aklımda.

  1. ttkomdaki arkadaşlar TurkNet tarafindan fiber aktivasyonun yapılması gerekiyor sonrasinda kullanabileceksiniz diye bilgi verdi. Ttkomda bu işlem kısa sure içinde ortalama 1 saat içinde oluyormus ancak TurkNet gün bitmesine rağmen aktivasyonu yapmadı. Bu aktivasyon ne kadar sürüyor.

  2. fiber kurulumu yapan arkadaşlar fiber ölçümünde 20 birimlik bi sinyal ölçümü gördüler cihazda.(18-28 arası oluyormuş değerler) Bu sinyal gayet iyi dediler. Fiberde bakır altyapıdaki gibi hat kalitesi gibi bir durum var mi (snr, zayfilama vs)

Teşekkürler.

Hala internetin gelmediyse modeme yeniden kurulum yap bende o şekilde düzelmişti

Fiberde kurulum otomatik oluyor

Kral bende biliyorum otomatik olduğunuda banada aynı şekilde türk telekom 1 saate gelir dedi gitt gpon cihazındaki tüm ışıkların yanık olmasına rağmen internet yoktu modemi yeniden kurmuştum düzelmişti biz sanki bilmiyoz modemin kurulu geldiğini)

  1. Bende fiber abonesiyim. Kuruluma gelen TT çalışanı her şeyin hazır olduğunu kendisinin onay verdiğini ve TurkNet’in de aktivasyonu sonucunda interneti kullanmaya başlayabileceğimi söylemişti. Aktivasyon süresi olarakta 1 saat ile 24 saat gibi bir süre demişti. Ayrıca bana eğer siz yazarsanız kurulum tamamlandı aktif edin diye daha hızlı olur dedi. Bende hemen oradaki kayıttan aktif edilmesini istedim. 1 saat bile olmadan internet kullanıma hazırdı. Destek kaydında internetinizin gelmediğini ve acilen aktivasyonun yapılmasını istediğinizi belirtin.

  2. Fiberde kullanıcın görebileceği snr ve zayıflama gibi değerler bulunmuyor. Fiberde durum biraz şöyle oluyor. Ya internet vardır ya da yoktur. Bakırdaki gibi zayıflamam var düşük hız gibi durum olmuyormuş. TT çalışanının söylediğine göre.

2 Beğeni