Fiber Uç Kırılması

Öncelikle Merhaba, dün akşam 10 civari yine internet gitti. Kontrol etmeye gittiğimde GPON cihazındaki LOS’un kırmızı yandığını gördüm ardından müşteri hizmetlerini aradık ve arkadaş fiber uç kırılmasi olduğunu söyledi ve destek kaydı oluşturdu fakat bu 3.oluyor. İlk kuruluma geldiklerinde arkadaşlar fiber ucu kırmış olmalılar ki kurulum işleminden 1dk sonra internet gitti. Aynı şekilde tekrar destek kaydı oluşturduk tekrar geldiler, fiber ucu değiştirdiler, internet bağlantısı geldi yine 1dk sonra gitti. Yine destek kaydı oluşturduk. Dün geldiler fiber ucu değistirdiler bu sefer 1dk sonra değil 6-7 saat sonra gitti. Bu kesintilerden önce kabloya herhangi bir zarar vermedik. Kablo’nun çok ince olduğunu biliyorum ama olduğu yerde sabit duruyordu kablo, zarar görmüş olamaz yani. Kısacası bu kablo sürekli kırılacak mi? Hiç böyle bir sorun yaşayan oldu mu? İnternetin ilk kurulumuna 4 gün önce geldiler ama total olarak 1 gün bile kullanamadık, açıkcası sinir bozucu…

1 Beğeni

Kutudan dairenize kadar gelen kablo dışarıdan gözükecek şekilde geliyorsa kontrol etmelisiniz. Darbe vs var mı? Kapı açılıp kapanmasından anlık olarak gidip gelir. Sıkışmadan anlık olarak gidip gelir. Tüm bunlarda sorun yok ise sizin gördüğünüz o zaman ya kutu değişecek ya da OBK.

Evinizde evcil hayvan besliyor musunuz? Aynı sorunu biz de ofiste yaşadığımızda, ofisteki kedimizin fiber optic’e merakını güvenlik kamerasını GPON’a yönlendirerek anlamıştık :slight_smile:

2 Beğeni

Hocam gelen arkadaşlar hem kutudan gelen kabloya hem de gpon’un girişine sokulan yerden kontrol ediyolar, sonuç olarak sadece kabloyu değiştirerek gidiyolar, eğer kablo dışı bi sorun olsa farkederlerdi diye düşünüyorum. Kedilerimin verdiği bir kaç darbe var fiber kabloya onu da gelen arkadaşa sorduğumuzda sorun olmaz dedi. Bugün ya da yarın tekrar gelicekler. Bir daha soracağım darbe alan yeri…

Evcil hayvanimiz var zaten kabloya bir kaç darbe vermiş ama gelen arkadaşa sorduğumuzda hani darbe alan yeri kesip ek yapsak mı diye sorduk da sorun olmaz dedi o yuzden orası öyle duruyo.

Selamlar @doggydogexd, müdahale sonrasında sorun çözüldü. Bu mesajı “çözüldü” olarak işaretlerseniz konuyu kapatabilirim :raising_hand_man: