Fiber Paket Kaybı

Selamlar, bir arkadaşımı TT den TurkNet 'e geçirdim. Fiber altyapıdan 100mbit kullanıyor. Hız testinde kablosuzdan 95mbite kadar hız alıyor indirmeler de de sorun yok fakat oyunlarda çok fazla paket kaybı oluyormuş. Kablosuzdan bağlanıyor ama TT kullanırken böyle bir sorun yokmuş TurkNet 'te başlamış. Arıza kaydı açmasını istedim dönüş bekliyoruz şu an, sizce neden olur nasıl çözülebilir?

2.4 GHz ve 5 GHz bandını birbirinden farklı isim vererek ayırmayı deneyiniz. Kablosuz oyun oynuyorsunuz sanırsam.

Evet kablosuz 2.4 ten kullanılıyor ama sadece bu hatta sorun var. Arkadaşın memleketteki evinde 24mbit interneti ve eski bir modemi var. Onda sorun yaşamazken yeni fiber hattında yaşıyor.

1 Beğeni

kendi yasadigim skintiyi soyleyeyim ben vdsl altyapisindayim netspeed kullaniyodum twitch de yayin actigim icin upload cok onemli turk net e gectim fiber gelecek diye vdsl upload 7.6 mbps gorunuyor hiz testinde ama baglanti stabil degil her saniye bir 1mbps dusuyor bir 6mbps cikiyor vs yani kisacasi dengeli bir baglanti alamiyorum.fiber gecis olunca da ayni sorun olmaz sanirim ama dedigim gibi TurkNet 'e gecince bi upload dengesizlesti

Şimdi şöyle kanal yoğunluğu fazlaysa bulunduğunuz bölgedeki en iyi kanalı seçip o kanalı kullanabilirsiniz. 5 GHz kullanmanızı tavsiye ederim ama.

  • Çevrenizde ki kablolu ve kablosuz cihazları bağı olduğunuz cihaz ve modemden uzaklaştırın özellikle Bluetooth barındırmayın, kullanmayın.
  • Wifi Analyzer programı ile boş bir kanal bulup 2.4Ghz bandınızı, boş kanala veya en az kablosuz trafiği olan kanala yerleştirin.
  • 5Ghz band destekli bir modem almanız size kablolu performansı veya en yakın deneyimi sunar.

Fiber zaten 5 GHz ve Gigabit portlu modem verilmiştir. Bağlandığınız cihaz 5GHz bandını destekliyor ise 5GHz bandını kullanın. Fiberde 2.4 GHz hız için mantıksız.