Fiber modem iade cezası

TurkNet aboneliğimi iptal ettim fakat modemi iade etmem gerektiğini belirtmediler bende bilmiyordum ve adıma fatura kesilmiş modemi şimdi iade etsem fatura iptal olur mu

Açıkçası bilemiyorum. Ama bu zaten sizin abonelik sözleşmenizde de yer alıyor, TurkNet’in sitesinde de yer alıyor bu böyledir yani. Fiber modemi kimse ücret almadan durduk yere bedavaya vermez, tabii ki aboneliği iptal edince geri iade etmeniz gerekir. Ayrıca merak ediyorum, Fiber aboneliğinizi niye iptal ettiniz ki?

1 Beğeni

Arıza yaşamış çözüm gecikmiş veya memnun olmamış. Modem gönderme süresini aştığı için maalesef iade işlemleri onaylanmadı. Tekrar iletişime geçmesi yönünde bilgi verdim aboneye.

1 Beğeni

Merhaba. Benim de şöyle bir sorunum var.
Türknetin verdiği modemi az önce söktüm. Henüz 1 bilemediğin 2 aylık. Yerine Huawei ax3 wi-fi 6 plus router aldım. Tüm kurulum işlemini yaptım ama internete çıkış yapmıyor. Şaka mı bu.
Ben ZYXEL modem kullanmak zorunda mıyım. Kullanıcı adı
Şifre
Hepsi normal ama internet çıkış izni vermiyor.
Zyxel modemin mac adresini dahi yeni modeme klonladım ama nafile. Bu ne saçmalık böyle. Ben de 5 adet router var. Hepsi üst düzey profesör cihazlar. Canım ister onu canım ister bunu kullanırım. Fakat internet çıkışı vermemek nedir.

Merhaba, @Ataman_Adakutay alt yapınızı öğrenebilir miyim?

1 Beğeni

Merhaba, @Ataman_Adakutay kurulum için yardımcı olmak isterim.

1 Beğeni

1000 fiber

Hangi cihazı takmak istiyorsunuz.

1 Beğeni

Huawei ax3 dual core
Her ayarı yaptım ama internet çıkış yapmıyor.

Routerın güç girişinin yanında wan portu var ona kabloyu bağlayacaksın

1 Beğeni

Amacım elimde ki AX wifi6 olan routerlardan en sağlıklı verim aldığım cihazı kullanmak.

Arayüzü bilmediğim için özelden resim atarsan gösterebilirim.

1 Beğeni

Şöyle söyleyeyim. Genel olarak internet bilgim gayet iyi. Tüm bağlantılar normal. O konuda şüpheniz olmasın. Her şey doğru yapılandırıldı. Düşüncem şu. Daha önce bunu yurt dışında bir operatör de de yaşadım. Onların verdiği cihaz dışında internete açılmıyor cihazlar. Acaba aynı olay mı söz konusu TurkNet için. Bana çok saçma gelse de.

Pppoe ayarladıktan sonra kullancı adı ve şifresini gireceksin ondan sonra Vlan id 35 olarak ayarladıktan sonra giriş yapmış olacaksın diğer modemde 35 olarak geçiyor mu bakabilirsin, numarayı doğru girmediysen giriş yapamıyor.

1 Beğeni

Vlan id yi unutmuş olabilirsiniz ona dikkat edin.

Diğer yaptığın ayarları sileceksin.
Tek yapman gereken ayarlar :
1 : Routerin wan portuna kablo bağlantısı yapmak.
2 : Pppoe
3 : Kullanıcı adı ve şifre
4 : Vlad ıd : 35

1 Beğeni

Doğrudur hepsi tamam. Fakat internet gelmiyor. Dns den şüphelendim onları da 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 şekilde yeniden yapılandırdım fakat internet her ışığın doğru yanmasına karşın ne yazık ki yok.

1 Beğeni

802.1p acaba değer kaç olmalı 0 yazıyor. Bununla alaksı olabilir mi?

Tamam arkadaşlar hallettim. 600 download 600 upload geliyor. Zyxel ne yazık ki böyle bir başarı sergileyemiyordu. Bu hızı da cep telefonum ile alıyorum. Gayet başarılı.

1 Beğeni

@Ataman_Adakutay Sana özel paintde yapıyordum. Sorunun çözüldüğüne sevindim. :slight_smile:

2 Beğeni