Fiber Kablo Arızası

İyi günler diliyorum.1 gün önce gponda los ışığında kırmızı ve pon olan yerde ise hiçbir ışık yanmıyordu.İnternetin gittiğini anladığım anda baktım ki fiber kablo sandalyenin ayağında ezilmiş ve soyulmuş.Bunu farkeder farketmez zaten internet gitti.Bunun üzerine saha ekiplerine ulaştım benden randevu aldılar ve bugün gelmişler ama yaptıkları şey binanın alt kısmındaki kutuya bakmak olmuş.Evime gelip buradaki kablonun arızalanıp arızalanmadığını kontrol etmediler.Müşteri hizmetlerini tekrardan aradığımda ise bana sinyal sorunun olduğunu söylediler.Tekrardan gelip sorunu çözmeleri 10-15 günü bulacak arada bayram var ve neredeyse 1 ay internetsiz kalacağım bundan dolayı.Epey can sıkıcı durum ki aynı şeyi kurulumdayken de oldu ve tam 20 gün sinyal sorunun belasını çekerek bekledim.Yani özetle fiber kablonun ezildiğini farkeder farketmez internetin kesildiğini farkettim.Ekte bırakacağım resime uzman arkadaşlarımız bakıp yorum yapabilir mi? Kablonun fonksiyonunu merak ediyorum.

Teknik destek 24 saatten kısa bir sürede özverili bir şekilde işi çözdü.Benzer sorunu yaşayanlar için bu şekilde kırılıp,ezilmesi durumunda internetin kaybedildiğini hatırlatmak isterim.