Fiber internet mi?




Merhaba. Geçenlerde Türk Telekom mahalleye gelip bizim evin yanına bu direklerden diktiler. Dün ise Telekom çalışanları gelip direkten bu kabloları eve bağlamış ve demişler birkaç gün içinde gelip internet kurulumunu yapacağız. Bu kablolar fiber kablosu mu acaba? Bir de evin içinde yapacakları başka işlem var mı?

Evet görselde attığın fiber kablo ekipler gelip binana fiber kutusu koyacaklar ordanda fiber internete erişim sağlayacaksın.

Evet FTTH fiber.

:smiley: :smiley: :smiley: DH forumda açtığın 2 konu ve verilen cevaplar yetmedi mi :smiley: Bir de burada soruyorsun aynı soruyu hahaha


Technopat forumda da aynı şey için konu açmışsın, bir ton cevap verilmiş. İlginç


Hahaha şaka gibi SDN forumda da aynı şey için konu açıp sormuş.

Çok sevinmiştir, böyle şeyler bazen bir mucizenin gerçekleşmesi gibi hissettirir :smiley:

1 Beğeni

verilen cevaplara doyamıyorum herhalde :smiley:

bizim ev müstakildir. Yine o dediğiniz işlemler bizim evde de uygulanacak mı?

evet kutu gelip takılmak zorunda başka türlü erişim sağlayamassın

Bugün direkte testine falan bakmışlar yarın gelip kurulumunu yapacaklarmış. Neyin testini yapmışlar anlamadım. Ben burada olsaydım sorardım

Fiberin içerisinde santralden gelen lazer ışığı var. Bu lazer ışığının şiddeti uzaklık, kusur ve bölünmelere göre değişiyor. Hatların sağlıklı çalışması için ışığın uygun bir şiddette gelmesi gerekiyor, ne eksik ne fazla. Bunu ölçüp onaylamış oluyorlar, sorun varsa düzeltiliyor.

Ve maalesef %99 sorun bu geçişlerde yaşanan UPC/APC hatalı karşılıklı uçlardan oluyor. Bu konuda yine maalesef ellerinde ne varsa onu kullanalım mantığı ve iş emrini kapatmak var. Taşeron oldukça bu sorun büyür gider.

Ana hatlarda olan abonelerde tek sorun yok ama uzaklara gittikçe bu hata çok oluyor.