Fiber İnternet Hakkında

Bugün böyle bir haber gördüm doğruluğu nedir acaba? Ayrıca fiber derken burada binaya kadar mı yoksa daireye kadar fiberden mi bahsediliyor bilen birisi varsa cevaplayabilir mi? Yan binada fiber olmasına rağmen, Türktelekom’da binamın fiber gözükmesine rağmen vdsl kullanıyorum umarım bu sefer fiberi getirirler.

1 Beğeni

VDSL’den bahsediyor muhtemelen. Her mahalleye gelir. Bazı sokaklarda özellikle yeni binalara eve kadar fiber çekilir. Artık binaya kadar fiber kullanılmıyor pek.

Bu olay çok saçma fiber dediğin odana kadar fiber kablo gelince olur yalan söyleyip insanları kandırıyorlar resmen

Ben de tam olarak bunu sorguladım haberi görünce. VDSL’den bahsediyorlar sanırım. Hep eski sitelerin olduğu bir mahallede yaşıyorum VDSL yıllar önce geldi fakat asla binalara kadar çekilmedi :confused: . Eski binalara çekilmiyor sanırım.

Merhabalar, doğruluk payını bilmem ama umarım Fiber teknolojisi kısa süre içerisinde ülkemizde yaygınlaşır . Bende bir internet kullanıcısı olduğum için tek temennim bu yönde :rocket:

5 Beğeni

Eğer öyleyse bu sefer de “Port yok” uyarılarıyla daha da sık karşılaşacağız. Bu sorun ile ilgili de önemli adımlar atılmalı bir çok kişi bu durumdan mağdur. :confused:

Ülkemizin kapasitesi var ve yeterli fakat bu durumu, 2023 gibi tarihi saçma/gereksiz/oyalama üzerinden değerlendiriyorum. Yapılabilir gibi, Yaparlarsa “Neden 2023’ten önce bu durum gerçekleşmedi, pasif kaldı” diye bir sorgulamamız da yerin de olur diye düşünüyorum, vakti geldiğinde.