Sizce fiber internette kablolu bağlantıda 100 Mbps hız bile alamamak normal mi?
100/100 simetrik nasıl alıyorsunuz? Gigafiber olsa 1000/1000 verir ama.
beni aydınlatırsanız sevinirim benim bilgisayarımda (acer swift sf315-52g) fiber hızı almam için ne yapmam lazım ethernet girişi yok cihazda type c girişine benzer bi giriş var normalden farklı olarak wi-fi 5 destekli sanırım cihaz internetten araştırma yaptım fakat tatmin edici bir cevap bulamadım resimdeki cihaz başka bir cihaz monster
Selamlar @Fatih3, bilgisayarınızın ethernet kartı 1000 mbps desteklemiyor ise bu hızı alamazsınız. Harici ethernet kartı ile bu hızları edinebilirsiniz. @tnetwork @moderators ekiplerinin de değerli yorumları olacaktır.
Sistem bilgilerini CMD den böyle buldum network card kısmında bu yazıyor intel dual band wireless-ac 7265 bu karta intelin sitesinden baktım 5ghz destekli ve 867 mbps hıza kadar destekliyor şimdi sorum şu benim benim bu hızları almam için(en az 600-700 mbps) Cat6 kablo ile mi baglanmaliyim yoksa bu hızları wi fi ile alabilir miyim açıklayıcı bir dil ile izah ederseniz sevinirim öğrenmeye çalışıyorum mantığı
- USB 2.x Var
- USB 2.x Adedi 2
- USB 3.x Var
- USB 3.x Adedi 1
- USB Type-C Var
- USB Type-C Adedi 1
- HDMI Var
- Ethernet (LAN/RJ45) Yok
- Wi-Fi Teknolojisi Wi-Fi 5 (802.11ac)
https://www.amazon.com.tr/TP-Link-UE300C-Gigabit-Ethernet-Network/dp/B08FYB5HHK
https://www.amazon.com.tr/TP-Link-UE300C-Gigabit-Ethernet-Network/dp/B00V4BGDKU?th=1
Kablolu hızda ne kadar desteklediği daha önemli. Sizin bahsettiğiniz 5ghz kablosuz için geçerli. Ethernet kartınızın kabloluda ne kadar desteklediğini öğrenirseniz net bir yorum yapabiliriz. Eğer 100 mbps’in üstü bir hız destekliyorsa ve bu hızlara ulaşmak istiyorsanız cat6 kablo kullanmanız faydalı olacak. Kablosuz bağlantılarda 5ghz üzerinden alacağınız hızlar yine kullanacağınız cihaza, duvarların kalınlığına, bağlı olan cihaz sayısına, modemin kalitesine ve evdeki elektronik cihazların sinyallerine kadar birçok etkene bağlı. Net bir sayı vermek mümkün değil.
Ethernet kartı yok
anladım ethernet kartım yok paylaşılan dönüştürücüyü alırsam ve cat6 kablo ile bağlarsam fiber hızı alabilirim belki peki modemin 10 cm yanında iken wi-fi ile tahmini ne kadar hız almalıyım ortalama bu cihaz ile
Bu resimde daha iyi anlarsın. Yandaki X olanlar , aynı anda birden fazla gönderme hızına sahip olduğu için hız yükseliyor.
çok teşekkür ederim paylaştığınız bilgiler için