Fiber çekilmesiyle ilgili sorunlardan dolayı VDSL'e dönme

Bir yakınım için TurkNet başvurusu yaptık. Altyapı fiber gözüküyordu. TT gelip, inceleme yaptı. Binaya gerçekten fiber gelmiş, kutu bina girişinde duruyor. Ama dairelere kablo çekilmesi için, bina sakimlerinin, Türk Telekom müdürlüğüne dilekçe verip, fiber çekilmesini istediklerini belirtmesi gerekiyormuş. Bunun sonucunda, talep projelendirilecek, Türk Telekom kendi içinde ödenek ayıracak ve en son olarak, dairelere fiber çekilecekmiş.

Yalnız bunu yaparsanız, TurkNet kullanamazsınız, direkt Türk Telekom’a geçersiniz dediler.

Daha önce, VDSL kullanılıyordu. Hat kapatıldı. VDSL açıkken, telefon üzerinden sorguladığımızda, VDSL altyapı olduğu gözüküyordu. Adres üstünden sorguladığımızda, fiber gözüküyordu. Biz eski abonelik sonlandığı için adres üstünden başvuru yaptık.

Yaşadığımız durumda, fiber istemiyoruz. Direkt VDSL olarak çekme şansınız var mı? Ya da bir yol gösterirseniz, sevinirim. Çünkü Türk Telekom ile TurkNet arasında zikzak dokumaya başladığımızda, genelde kaybeden son kullanıcı oluyor :slight_smile:

Bu arada eskiden abonelik sürecinde, çağrı bırakabiliyorduk. Şimdi online çağrı merkezinden, kayıt açamıyoruz.

Teşekkürler,
Çağatay

1 Beğeni

@EFG müsait olduğunda size yardımcı olacaktır.

Turk Telekom fiber üzerinden de TurkNet kullanabilirsiniz :slightly_smiling_face:

Kablo çekilmemiş klasik telekom bizim müşterimiz olmazsanız çekmeyiz diye rest çekiyor bazen

1 Beğeni

Biliyorum. Ama Türk Telekom diyor ki, bu kabloyu çekmem için dilekçe verecekseniz, Türk Telekom’a geçmek zorundasınız.

Türk Telekom’a başvurunuzu yapın isterseniz kablolar çekildikten sonra başvurunuzu iptal edersiniz veya sözleşmeyi imzalamazsınız. Ya da imzalayın 14 gün içinde koşulsuz şartsız cayma bedeli ödemeden sözleşmeyi feshedebilirsiniz. :innocent:

Hocam direkt elektrikçi ye kendiniz çektirseniz olmuyor mu?

Merhaba

Birşey yapmadan önce detaylı ve kesin cevap almanız daha iyi olacaktır. Müsait olduğunda @EFG’bey konuya bakacaktır. Sabırla beklemeniz daha iyi olacaktır.

2 Beğeni

Merhaba @cagataycebi, bana özel mesaj üzerinden adresinizi açık bir şekilde olarak iletir misiniz? Arka planda tüm kontrollerinizi yaparak size yardımcı olmaya ve destek olmaya çalışacağım.