Fiber Alt Yapı Hk

Merhabalar,

Şu an TurkNet vdsl hizmetini kullanıyorum. TurkNet sitesinden evimin karşısındaki yeni yapılan apartmanı sorguladığımda fiber hizmeti kullandıklarını görüyorum. Ben fiber hizmeti kullanmak istiyorum. Kaç keredir destek taleplerinde bulundum ama hiç bir şekilde yardımcı olmadınız.
Evime fiber çektirmek için ne yapmam gerekiyor, TurkNet benim adıma neden türk telekoma talepte bulunmuyor? Benim mi türk telekomdan talepte bulunmam gerekiyor? ben türk telekomdan bulununca da aboneliğe zorluyor. Lütfen bir fikir verin. En kötü istemeyerek de olsa TurkNet aboneliğimi sonlandırmak zorunda kalacağım.

Mahallede değil sadece sokağımda bile bildiğim kadarıyla en az 3-4 kişi TurkNet kullanıyor. TurkNet neden mahalleme yapa altyapısı getirmiyor ?

Göknet altyapı testlerini paylaşıyorum.

merhaba üzülerek söylüyorum ama oturduğunuz binaya kadar fiber altyapısı çekilmemişse TT a siz kendiniz dilekçe yazıp altyapı talebinde bulunmanız lazım TurkNet YAPA altyapısı olmayan yerlerde VAE altyapıyı kullanarak ulaşabileceğiniz max. hızları sizlere sunmaktadır.

1 Beğeni

Bu konu sıkıntılı bir süreç TurkNet evinize sadece kendine ait Gigafiber altyapısını getirebilir ama eviniz sıradan apartmansa komple mahallenize gelmesini bekleyeceksiniz. Ne zaman geleceği belli değildir.

Eğer ki oturduğunuz daire büyük sitelerden birindeyse başvuruda bulunursanız TurkNet’te uygun bulursa evinize Gigafiber gelir.

Telekom veya diğer firmaların altyapısı için o firmalara bizzat başvuruda bulunmanız lazım. Hiç biriside TurkNet müşterisi olarak başvuru yaptığınızda sizle ilgilenmeyecektir. Gerçi malum telekom kendi müşterisine bile bu konularda terslemeyi sever.

Ayrıca malum telekom mani bir durum yoksa yeni yapılan binalara direk fiber çekiyor çünkü bakır kablonun fiyatı fiber kablodan daha pahalı uzun süredir. Zorunda olmadıkça yeni bakır kablo kullanmıyorlar.

Siz malum telekoma abone olacakmışsınız gibi bölge müdürlüğüne gidip fiber altyapı talep edin eğer yapmaya hevesleri varsa yaparlar. 14 gün içinde iptal etme hakkınız var aboneliği de. İptal edip TurkNet’e başvurursunuz tekrar.

1 Beğeni

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim, Mahalleme gigafiber alt yapısı yapılacak mı planlarında var mı? nereden öğrenebilirim?

Sanırım en hızlı yol @dr20mouse sizin dediğiniz gibi genel müdürlükten başvuru yapmak. Ben de bu şekilde bir başvuru yapayım bakalım neler olacak.

1 Beğeni

@EFG hocama özelden mesaj atın kontrol eder planlama varsa söyler size hocam.