Fiber 100 hız hk

Türk Telekom’un fiber altyapısında olup TurkNet üzerinden 100 ün üzerinde download alanlar nasıl alabiliyor ? Bazı kullanıcılar 95’in üzerini göremiyor bizde mi hata var ?

Ekstra bir şey yapmıyorum. Genelde 110 altına düşmüyor benimkisi

Modem marka model nedir ve dns vb ayar var mıdır ? Ayrıca konum neresi hnagi il ?

ZTE ZXHN H298A modeme sahibim. 1.1.1.1 Dns ayarları modeme tanımlı. Osmaniye’de yaşamaktayım. Eve kadar fiber bağlı. Keenetic Fiber modemini de denedim fakat aynı sonuçları aldım onda da .

Alamıyoruz.Ftth altyapı,95’te kilit var.TurkNet çalışanlarının bilgisi çok kısıtlı oldugundan hemen bizlik bişey diyorlar.Ben de topu telekoma attım,gpon ve modem de sorun varmış(!) değişim talep attım.Ayrıca telekom ekiplerinden ölçüm isteceğim buraya editlerim

1 Beğeni

Dediğiniz gibi tt ekipleri bilgileri vermiyor herhalde bendede arıza var fiber değilim ama müşteri kaynaklı diyip duruyorlar 10 gün oldu

Belki kontrol etmişsinizdir ama eğer bağlantılar arası cat5 kablo varsa o da etki edebilir. Eğer böyle bir durum varsa minimum cat5e kablo ile deneyebilirsiniz. Onun haricinde benim ilk günden beri 111 çıkıyor. Bence bu santral ile alakalı, TurkNet kullanıp 150 ye çıkan bile gördüm.

Eve kadar fiber var. Komple fiber kablo ile bağlantı sağlanıyor. Modemden gelen kablo da cat6 zaten. O önemli değil.

TT nin YAPA santrallerinden hizmet alanlarda 100 mbps üzeri görülüyor olabilir

peki hız testinde yukarılardan düşüp mü 112 bandında oluyor yoksa aşağıdan yukarı çıkıp 112leri zorlayıp 112de mi kalıyor. Örn: testte 200-300den geri gelip 112civarında sabit mi kalıyor ? Yoksa 0-dan 100ü geçip 112 civarında mı kalıyor ?

Nperf veya fast üzerinden test süresini 30 sn yaptıkları zaman ortalama hız daha net ortaya çıkaracaktır

55-60’dan başlayıp max 95’i görüyor.

Öncelikle doğum gününüz kutlu olsun. Zaten o bilgileri biliyorum. ortalama hız 93-94 arası alıyorum. Sorum o değil. Sorum TT’yapısından yüksek hız alanlar nasıl alabiliyor. Bizim ne eksiğimiz var ? 4-5 Cadde uzaktaki arkadaşım bile 110-120 alıyor. Aynı modem ve santrale daha uzak. FTTH kullanıyor.

1 Beğeni

Bizde FTTB var, 2 ayda max 96 Mbps gördüm. Allah razı olsun, çok iyi hız, ama keşke şu ibrenin 100’e vuruşunu görsek de bir Speedtest’te, keyfimiz yerine gelse :wink:

300 den başlayıp düşerek sabitliyor

1 Beğeni

Teşekkürler ederim, sorun mesafe olabilir. Saha dolabına veya santrale olan mesafe, dolabına veya santralin yoğunluğu son olarak da apartmanda oturuyor iseniz abone sayısının fazla olması bunu etkiler

Santrale daha yakınım arkadaşıma göre , arkadaşımın apartmandakilerin kullanımı çok daha yoğun. Bizim apartmanın genel yaş ortalaması 50 üzeri ve çoğunda henüz internet bile bağlı değil. Yoğunluk olacağını düşünmüyorum. Kısıtlama var gibi geliyor bana çünkü 95,30’u 1 üstüne bile çıkmıyor.

1 Beğeni