Evde sunucu kurmak için modem önerisi

Merhaba, evde Turk Telekomun ZyXEL VMG3312-B10B modemi var, uzun süredir TurkNet aboneliğimiz ile sorunsuz çalışıyor. Ancak evde sunucu kurmaya karar verdim, statik ip aldım, modem arayüzünden ayarları yaptım, güvenlik duvarını kapattım, port forwarding yaptım, dmz’yi ayarladım her yolu denedim ancak yine de portlar dışardan kapalı gözüküyor. Sunucu bilgisayarıma local ağdan ssh ile bağlanabilmeme rağmen dışarıdan bağlanılmıyor.

Moderatörlerden birisi, ISS modemlerinde engellendiğini söyledi. Sorunum ya TurkNet kaynaklı bir engelleme ya da Turk Telekom modeminden kaynaklı. Her iki türlü de amacıma uygun bir modem önerisi bekliyorum sizlerden. İyi forumlar

Evden sunucu kurma işinde modemden önce CGN ve upload hızı konuları gelir.

8mbps upload ile evden sunucu yapamazsın misal, yapsan da 3-5 kişiye hitap edersin sadece, sonra hattın sature olur

CGN konusu için şöyle bir yazımız var https://internettekalite.com/carrier-grade-nat-cgn-nedir/

CGN atlatmak için cloudflare tunnel ya da ngrok kullanabilirsin.

Bir de statik ip alarak cgn’den çıkmış olmuyor muyum?

@toreador34
Sunucuyu hobi projesi olarak yapıyorum çok bir performans beklemiyorum. Başkalarının da girmesi için bir web application host eder miyim bilmiyorum. Şimdilik çalışsa yeter benim için.

Attığınız CGN konusundan sonra kafam karıştı, static ip aldıktan sonra da o ip ile ilgili modem arayüzünde herhangi bir şey set etmemiştim, acaba o aldığım public static ip’yi modem arayüzünde bir yerde girip modeme tanıtma? gibi bir şey mi yapmam gerekiyor

1 Beğeni

Statik alarak CGN’den çıkmış oluyorsun ama orada da bir yapılandırma problemi olabilir. Desteğe durumunu anlat istersen bi baksınar.

1 Beğeni

TurkNet cgnat kullandığı için büyük ihtimalle evdeki bilgisayarınıza gidemiyorsynuz bende ay başında abone oldum ama yolunbasinda iken Vodafone geri döneceğim öyle görünüyor

Minecraft veya benzeri bir iki oyun için port açıp statik IP ile rahatlıkla sunucu kurup ulaşabilmiştim. (25565 port fortwarding yaparak) Statik IP alıp dene istersen :slight_smile:

Port yönlendirme yerine vpn kullanmanızı tavsiye edebilirim. Hem daha güvenli hemde daha sorunsuz çalışır. Ayrıca sonucu portunu da değiştirin 3389 yerine özel port kullanın. Yedekleme işini de dikkate alırsanız minimum sorun yaşarsınız. Statik ip bile gerekmez.

Evde sunucu çalıştıracağınızı düşünürsek çok kapsamlı ve çok büyük bir sistem kurmak amacınız olmadığınızı düşünebiliriz. Bu bağlamda Radmin Vpn gibi basit ve ücretsiz bir yazılım kullanabilirsiniz.

Radmin bu konularda tecrübeli ve güvenilir bir şirkettir işin içinde olanlar bilir.

(Microsoft RDP kullanacağınızı varsayarak yazdım. Başka uygulamalar için geçerli olmayabilir önerilerim)

1 Beğeni

@Pulat web application host edicem aslında. Ubuntu server var sunucu bilgisayarımda. .Net core backend ve bir kaç web sitesi vesaire host edicektim hobi amaçlı blog sitesi vesaire. Bu şartlarda da sizin önerileriniz geçerli mi?

@metins cgnatın arkasında değilim çünkü bana verilen statik public ip ile modemin arayüzünde görünen aynı

@Koludemirden dikkatinizden kaçmış, aldığımı söylemiştim zaten

Pek değil. Durum değişiyor.

başta da demiştim, web için elinde domain varsa cloudflare tunnel yaparsın, domain yoksa ngrok ile bağlanırsın

hem bir domain üzerinden doğrudan evdeki sunucuya ulaşırsın, hem sabit ip adresin açığa çıkmaz, hem de cloudflare cdn özelliğiyle ön bellek yaparak trafiği azaltır, gayet güzel hızlı çalışır

başka seçenek aramaya, macera aramaya gerek yok :slight_smile: