Eski paketime geçmek istiyorum

Yaklaşık 1 yıldır 20 Mbit download hızında Vdsl internet kullanıyordum.
Fakat son zamanlarda lag ve kopma problemim olmaya başladı.

Bundan 1 ay öncesine kadar birçok destek kaydı oluşturdum fakat yeterli bir sonuç alamadım.
Türk telekom ekipleri paketimi Adsl 16’ya düşürmemi tavsiye ettiler.
Bu durumu TurkNet yetkililerine ilettim, Adsl 16 Mbit pakete geçişim yapıldı ancak aldığım hız 9 Mbit’e düştü.
Maalesef 9 Mbit internet yetersiz kalıyor.

Bu nedenle daha önceden kullanmış olduğum Vdsl pakete geçmek için birkaç kez destek kaydı oluşturdum.
Ancak verilen cevaplar resmen dalga geçer gibi kopyala yapıştır şeklinde.
“Kaydınızı inceledim en uygun paket bu daha yüksek hız verilememektedir.”

Yahu 1 yıldır Vdsl 20 Mbit download paketi kullanmışım. Son 1 ayda ne olmuş olabilir de altyapım daha kötü hale gelmiş olabilir.

Selamlar @Renaissance, port tahsisi yerel sağlayıcı kontrolündedir. Adresinizdeki port farklı bir aboneye tahsis edildi ise yeni bir port tahsis edilene kadar geçiş yapmanız mümkün olmayacaktır.

Başka bir aboneye tahsis edildiğini düşünmüyorum. Sizlerden ricam daha hızlı bir bağlantı sağlamayı denemeniz. En azından 1 ay önce kullandığım interneti kullanmak istiyorum. 9 Mbit nedir.

Saha dolabı / santral mesafeniz uzak ise telekom ekipleri vdsl de sorun yaşama ihtimalinizi öngörüp geçişinizi onaylamıyor olabilirler. Bağlı bulunduğunuz telekom müdürlüğüne dilekçe ile altyapı yenileme / güncelleme talebinde bulunabilirsiniz. Ek olarak twitter üzerinden telekom yöneticlerini etiketleyip altyapı talep edebilirsiniz.

Forum profilinize müşteri numaranızı eklerseniz mevcut portunuzda alabileceğiniz maksimum hızı görüntüleyebilirim. Ek olarak Kampanyamı Değiştirmek İstiyorum - TurkNet TurkNet - Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? bağlantısı üzerinden destek kaydı oluşturursanız ekipler inceleme ve dönüş yapacaktır.

Hali hazırda buraya konu açmadan önce birden fazla destek talebi oluşturduğumu ve sürekli olarak ezbere, geçiştirme cevaplar aldığımı belirtmiştim.

Mevcut portumda alabileceğim hız 15 olarak gözüküyor.

Forum profilinize müşteri numaranızı eklerseniz mevcut portunuzda alabileceğiniz maksimum hızı görüntüleyebilirim

Ekledim Alperen bey yanıtınızı bekliyorum.

image

Yukarıda da göründüğü gibi bölgenizde alabileceğiniz maksimum hızı alıyorsunuz. Bölgede kullanımın artması, santraldeki yoğunluk ve benzeri birçok faktör hızınıza doğrudan etki ediyor. Bu sebeple yerel sağlayıcı tarafından VDSL port tahsisi, santralde kapasite artırımı gibi işlemler yapılmadan bölgede daha yüksek hızlara erişmeniz mümkün değil. Bunun için yerel sağlayıcı bölge müdürlüğünü ziyaret ederek talep iletebilirsiniz.

Bilgilendirici açıklamanız için teşekkür ederim Alperen bey, iyi çalışmalar…

1 Beğeni

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.