Eski bir yerleşim yerinde neden Türknet 35 hız veriyor

İstanbulun eski yerleşim yerlerinden olan Üsküdar cumhuriyet mahallesinde TurkNet altyapı hızı 35 çıkıyor. 10 TL daha ver 50 ye çıkarabiliriz diyor. Çekmeköy de 100 hıza 85 TL verecekler ben Üsküdar da yarı hıza 10 TL fazla para vereyim sonra heryerde internette 85 TL 100 hız reklamların çıksın mantıksız gelirsin bölgeye yatırım yaparsın üyen oluruz bu şartlarda imkansız Türksat kullanmaya devam.

10₺ verin 50’ye çıkaralım diyorsa siz VAE altyapısındasınız. Yani TurkNet’in aktif altyapısında değilsiniz demek bu. Çekmeköy tarafında ise direkt 85₺’ye 100 mbps verebiliyorsa orası YAPA’da demektir (TurkNet’in aktif altyapısı).

Mantıksız olan tarafını anlamadım. Yatırım istedim bölgeme. Covitte mantıklar karıştı.

Bende diyorum ki hangi sunucu bölgenizde fiyat performans sunuyorsa o sunucuya gidin. Benim bölgemde sunamıyor. Siz iyi bölgeden siniz galiba sesiniz gür çıkıyor.

Neyse bende elma armut hesabına gireyim anlaşılmayacak. Note 20 en baz modeli Üsküdarda 8999 TL ye satıyor. En ful modeli de Çekmeköy de 8999 TL ye satıyor. Çekmeköye gidemiyorsun. Samsung tan talep edersin orda fiyat o banada o fiyattan hizmet ver imkanın varsa dersin. Bir Üsküdar’lı olarak burdan TurkNet e seslenmem ve blog oluşturmam sizi neden etkiledi anlam veremedim. Tamam kaymağını yiyorsunuz bizde kaymak istiyoruz. Kaymak istiyorsan taşın diyorsun demekki yetkili kişisiniz TurkNet te uzun zaman Üsküdar’a yatırım yok demek hayırlısı olsun Üsküdarlılar anladı.

Çekmeköy ün her konumu aynı değil. Birader orada Superonline ile rezil bir internet alıyor. TurkNet ve diğer ISS ler ise ADSL hızında hizmet verebiliyor. Potansiyel ve mutlak potansiyel dikkate alınarak yatırım yapıldığını da unutmamak gerekir

Bende cumhuriyet mahallesindeyim yeni yapılan binalar dışında tt fiber çekmiyor. Kablonet birçok binada var zaten bu bölgede bunun yanında superonline mahallenin tamamına fiber çalışması yapacak. Zaten mahallede her köşe başında vdsl kabin var o yüzden VDSL’de hızlar yüksek zaten ama TT’nin talep ettiği port ücretleri dsl hatlarda daha fazla yapacak bir şey yok turknetlik bir durum değil bu.

Bu tartışmada herkesin haklı yanları var ancak sen istiyorsun ki her hıza farklı bir fiyat olsun. Sana şöyle söyleyeyim 16 mbps kullanan bile 85 tl ödüyor. Bu bir haksızlık ancak firma politikasına yapabilecek birşey de yok. Muhtemelen TurkNet TT den aldığı fiyata ve anlaşmaya göre bu adımları atıyor. Yoksa 16 mbps kullanacak olsam gider daha ucuz bir paket sunan firmayla anlaşırım