En iyi Ping Veren İnternet Firmaları

Ping değerleri için en iyi internet sağlayıcısı ne

Ben Türktelekomda Valorant TR sunucularına 12 ms alıyordum TurkNet’e geçince 19 ms almaya başladım sizin internet sağlayıcınız kaç ping veriyor?

Konum ile birlikte değerleri paylaşırsanız daha iyi olur. Ayrıca 12ms ile 19ms arasında çok büyük bir fark olacağını sanmıyorum.

Manisada oturuyorum VAE altyapı değerler derken ne demek istediniz anlamadım

Ping olayına bir çok şey etken ama genel olarak konuşur isek bölgeniz de kullanmış olduğunuz ISS’in sunucuları var ise, şehirinizde ki sunucu dan direk çıkış yapabiliyor iseniz o ISS daha iyi diyebiliriz.(Kullanım amacına göre de değişebilir). Mesela kabaca örnek vermek gerekirse denizli için konuşmak gerekir ise denizli’de TurkNet’in çıkışı direk yok. (NET UZMAN ONAYLI) Doğal olarak ist denizli, denizli ist muhabbeti var. Normal de TurkNet sunucuların dan çıkış yapsak yerelden daha az gecikme yaşayacağız doğal olarak ping düşecek ama denizli de yerel bir sağlayıcı var herkesce bilinen fakat ismini şuan vermem doğru olmayacağı için, her neyse o ISS’in mesela denizli den direk çıkışı var ve ping daha düşük. Doğal olarak orada o firma daha iyi. Bunlara bir tık dikkat ederseniz zaten sonucu bulursunuz :slight_smile:

Güzel açıklama birden fazla firmanın direkt çıkışı olduğunda nasıl oluyor onu merak ediyorum mesela istanbul gibi bir yerde

Sorduğunuz sorunun için de cevap :slight_smile: İST için konuşur isek bölgeden de kaynaklı olarak ms değerleri düşük olacaktır. Arada en fazla 2 3 ms oynar. Onuda tecrübe etmek gerek. Modem, kablo kalitesi de pingi etkiliyor…

NOT: Hatta bağlı olduğunuz POP noktası dahi çok önemli. Bölgen de 10 tane pop noktası var diyelim. İçlerin den birin den en düşük pingi alacağın sana yakın pop noktası seçili ise pingin düşer. Bunuda TurkNet arka planda sağlıyor zaten. Diğer ISS’ler de durum nedir bilemiyorum.

Eğer İstanbul da yaşıyor iseniz en düşük Ping süresine sahip olursunuz. "Tüm ISS ler için geçerli. "

4 Beğeni