Ekteki Kablo Sayısı Fazla

Eki düzeltmek için açtım fakat normalde 2-2 bağlanması gerekirken 4-4 bağlanmış napmam lazım?

Kabloları ne yapacağımı bilmediğimden kolonyalı pamukla silip tekrar bantladım şuanlık konnektörde bulamadım hiçbir yerde alınca konnektörle düzelteceğim eki fakat hangi kabloları birbirine bağlayacağımı anlamadım ankastreden gelen 2 kablo fazlalık sanırım ama hangisi bilmiyorum. Sadece bant değiştirmeme rağmen hızım 75 ten 88e çıktı ve zayıflama 6’dan 5e düştü.

Ek yerleri ömrünü doldurmuş kabloyu az içerden kesip temiz bakırla bağlaman lazım. Bant sıcakta eriyince yapışkani bakira akmis gibi.

1 Beğeni

yapıcam da kablo sayısı fazla 4 kabloyu birbirine bağlamış adamlar normalde 2 tane olması lazım

Hocam kesin sonra aynı şekilde geri bağlayın. Evet 2 tane olması gerekiyor ama siz pek anlamıyorsanız dediğim gibi kesip aynı şekilde bağlayın.

yani daha önce yapmadım ama ankastreden doğru 2 kabloyu bulabilirim sanırım çünkü tekrar aynı şekil ek yapmayı düşünmüyorum düşünsemde kablo uzunluğu öyle bir ek için yetersiz maalesef adamlar baya kötü yapmış

Hocam 4 kablonun 2sinde sinyal vardir sadece. Sinyal olanda elektirik olur dusuk voltajda dilinize degdirip bakabilirsiniz. Kablolari kesip temiz sekilde baglayip lehimlerseniz en duzgun baglantiyi saglamis olursunuz.

2 Beğeni

Dil detayı güldürdü :grinning:. İlk elektrikle uğraştım zamanlar geldi aklıma :frowning:.

1 Beğeni

Dil güzelmişte kontrol kalemi de var o daha mantıklı sanırım :sweat_smile:

Kontrol kalemi işe yaramıyor hocam xdsl hatlarda.

dilin yerini multimetre bile tutamaz :slight_smile:

kabloda elektrik hep var diye biliyorum iki ucu aynı anda parmağınıza değdiğinde titretir hafiften belli eder ben burdayım diye ya da birbirine sürtün kabloları yine belli olur :slight_smile:

En iyisi sürteyim çünkü pencerenin dışında olduğu için dil atmak sıkıntı biraz :smiley:

Birde modeme giden kabloda rastgele 2sine bağlasam sorun olma değil mi?

Her iki çiftin birden bağlı bulunmasının sebebi ne bilmiyorum ama elektrik olan iki kablo sana ait diye düşünüyorum başka bir daireye ek yapılmadıysa onlar. Renkler ayırt edici olarak yeterli ama tespitini yapamıyorsan denildiği üzere elektrik bulunan kabloları tespit ederek işleme devam edebilirsin

Ankastrede reglet e çakılı olan kablo renklerini görebilir iseniz dil atmak zorunda da kalmazsınız…epi topu 4 kablo. Ayrıca yönü de fark etmez. Ekler için elektrikçiden boncuk klemens şeklinde ister iseniz verebilirler.
Tekli olarak da alabilirsiniz 11 TL Kargo ücreti de var veya 100 lü paketi kargo dahil 30 TL civarı da alabilirsiniz Bilgisayar Kabloları - PC Kablo Çeşitleri ve Fiyatları - n11.com

Valla hocam 5 yere gidip direkt ürünün resmini gösterdim hiç biri yok dedi muhtemelen dediğiniz yerden alıcam. Kablo işinide ankastreden bakarak bir şekilde öğrenirim artık ama şeyi merak ediyorum. Ben ankastreden gelen 2 kabloyu bulup ekteki rastgele 2 kabloya mı takacağım yoksa onda da belirli kablolar var mı?

Genelde Beyaz mavi kablo bağlarlar. Beyaz maviyi dene. Yak1 konnektör’ün diğer bir adı boncuktur. O şekilde de sorabilirsiniz :smiley:

1 Beğeni

Ankastreden bakarsınız, diyelimki mavi ve turuncu kablo bağlı ankastrede, sizde mavi ve turuncu kablo üzerinden bağlantınızı yaparsınız.

3 Beğeni