Ek Yapma Konusunda Yardım

Merhaba, eve gelen kabloda camın dışında kalan bir ek var ve artık çok eskidiği için hem hızı düşürüyor hem de en ufak yağmurda internetim kopuyor. Ben de bu sorumu tamamen çözmek için Yak Konnektör aldım fakat kablo bağlantılarım çok garip yapıldığı için nasıl bağlayacağımı bilmiyorum.
Ankastre rezil bir halde bu kutudan nasıl 70mbps alıyorum bilmiyorum ama ilk bağlattığımda 100mbps alıyordum. Şuan ki amacım tekrar eski hızlarıma kavuşmak.


Ankastre şuan bu durumda ve hangisi benim kablom ve hangi renklerle bağlandığını bilmiyorum.

Ek yapacağım yer işe bu şekilde. Kablolar birbirine 4’lü şekilde bağlanmış ve modeme giren kabloda da ek olduğu için hangi 2’si modeme gidiyor onu da bilmiyorum.
Kısaca sorum şu. Ben kabloları aşağıya eklediğim şemadaki gibi bağlasam internet kesin olarak gelir mi? Gelmezse ne yapmalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhaba
yeşil-beyaz ve yeşil
ile
mavi-beyaz ve mavi
köprülenmiş ve 2 hat gelmekte.
İlk olarak yak konnektör yerine bakır kabloların oksitlerini temizleyip lehim yapma şansınız varsa daha sağlam olur. Ve sonrasında neme ve suya karşı izolasyon.
Eğer yoksa yine kablolardaki oksitleri temizleyip uçlarının uzunluklarını ayarlayıp yak konnektörleri takın. Yak konnektörün kullandığınız kablo kesitine uygun olması gerekli ve kabloları görselinizdeki gibi teker teker birleştirmelisiniz.
Ve sonrasında tekrar oksiti engellemek için izole etmek gerekir.

Merhabalar, tesisatınızı incelediğim zaman ek ve ankastre kutunuzda dağınıklık görüyorum hatta kablolarda yıpranma görüyorum.

Ek kablonuzun açık olması sıvı temasına maruz kalabilir ve oksitlenmeye ve paslanmaya sebebiyet verebilir.

Kablolarınızın düzenlenmesi ve ek yerlerin sıvı temasından izole olması gerekiyor.

Dilerseniz bir elektrikçi veya TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden destek kaydı oluşturarak yerinde destek ekibi çağırıp kablolarınızı baştan sona düzenleyebilirsiniz.

Yak boncuk iyi bir tercih kablonun girdiği kısmı aşağı bakacak şekilde bırakın yağmurda su yemesin yine ne olur ne olmaz.

Ben Yak 2 konnektör almışım acaba işe yarar mı?

yak listedeki uy kodunda yak2=uy2 yak1=uy



Şöyle bir şey buldum. Yak2 üç girişli ama iki kabloyu bağlamak için de kullanılıyormuş.