DSLAM Kilidi var mı yok mu bilemedim

Abiler selam ben ilk 2 ay 102 mbps destekliyordu altyapım şu an 91 den yukarısına çıkmıyor

Merhaba, alabileceğiniz max değer bölgemizdeki network kullanıcı sayısının artması ile düşebilir elbette alt yapının eskimesinide bunun içerisine katabiliriz. Sanırım bölgemizdeki kullanıcı sayısının artması max desteklenen hızı düşürmüş gibi görünüyor. Şuan ki hat değerleriniz de bir sıkıntı görünmüyor veya DSLAM kilidi göremiyorum.

1 Beğeni

abi 102 mbps desteklerken de 8.2 gösteriyordu

kullanıcı sayısı artmıştır ondan düşmüştür mesela bizim üst komşu varken 7 db snr vardı tatile gitti elektirikleri kapattı benim snr oldu 10.5

1 Beğeni

Sizin hattın yoğunluk kaynaklı hızı azalmış, değerlerde bir sorun yok. 8 dB varsayılan olarak hattın kaldırabileceği en yüksek hızda bağlandığını gösterir. Mesela hat kapasitesiniz 50 Mbps ise 8 dB de 50 de 50 olarak bağlanır. Paketiniz 100 Mbps olduğu için 8 dB nin üzerini hat değerleriniz 100 Mbps i geçtiğinde görürsünüz. Bazı modemlerde snr düşürerek daha fazla hız almak mümkün. Çoğu zaman performans kaybı yaratsa da şanslı kişilerde (gürültünün sadece mesafe kaynaklı olması) sorun olmadan daha fazla hız alınabiliyor.

Çözüm.