Dslam kilidi kaldirma talebi

Merhaba dslam kilidinin kaldırılmasını talep ediyorum.TT yetkilileri hattınız 100mb destekliyor diyor fakat TurkNet bana 50mb sunuyor. Müşteri numaram 2226227 ilk ayım ve 30 gündür destek talebi üzerinden geçiştirme yapıyorlar. Forumda daha hızlı sonuç alındığını farkettim. Yardımınızı bekliyorum.

Hat değerlerinizi atabilir misiniz ?


Buyrun beyfendi

Hattında dslam kilidi yok maks hızla bağlanmışsın snr düşürerek belki biraz arttırabilirsin ama şu an alabileceğin hız bu. 100mbps neden demişler anlamadım binada fiber olabilir mi acaba?

Durum şöyle bir aydır turknetteyim ve bir aydır uğraşıyorum. Destek talebi üzerinden. Abone olmadan önce site ve telefon üzerinden binamda 86 MB hız alacağımı belirttiler. İlk hafta 66 gibi bir hız verildi. Sonradan bir anda 50 ile sabitlendi. Uzun uğraşlar sonucu 2 gün önce TT ekibi geldi ve bana sizin ankastre kutunuzda 100mb hız var zaten 100mb abonesisiniz bu hızı size TurkNet vermiyor dedi. Onların halletmesi gerekli dedi. Ve ben ne yapacağımı bilemiyorum.

Snr olayı tam olarak nedir + ve - ne olur benim için.

Anladım üstte ki soruma cevap verebilir misiniz

Bunlara bakılması için TurkNet ekibi yönlendirme yapılacağı söylendi. Aynı gün içinde gelinecek denildi fakat 3 gün gibi bir süre geçti. Siz yardımcı olabilir misiniz süreç konusunda.

teşekkür ederim. Beklemedeyim.

İç hattınız CAT6 mı yoksa TT tarafından çekilen iç hat kablosu üzerinden mi hizmet alıyorsunuz? Bir de hattınızda Ek, Splitter , Priz gibi noktalar bulunuyorsa bu noktaları kontrol etmenizi ve mümkün olduğunca tek kablo üzerinden hizmet almanızı öneririm.


Hattım Cat6 değil. Hat yenilemek için turknette kurulum ücreti ödedim fakat bana sadece modem bağladıklarıni söylediler ve modemi fişe takip ücret aldılar. Ben TT ekipleri de sorun iç tesisat da dedi ama ücretini vermeme rağmen sitede hat çekildiği belirtilmesine rağmen hiç bir işlem yapmadan ücret aldılar. Cat 6 kablo çekilmesini talep ediyorum

Elektrikçi ile kontrol sağlandıktan sonra iç hattınızı CAT6 ile değiştirebilirsiniz.

Bu konuda bana TurkNet yardımcı olmak zorundadır.


İlettiğim ekan görüntüsünde de Türkçe bilen her kişinin anlayabileceği gibi benim iç tesisatımı yenileyecekleri yazıyor. Ben bu metni okuyarak 75 TL ücret ödüyorum. Ekibiniz ise yapmıyor. Ben enayi miyim modemi fişe tak diye size ücret ödüyorum. Ki modemi bile kendim aldım TurkNet ile alakası yok. Bana vaad ettiğiniz hız 86 şimdi siz bana gelip iç tesisat sorunu diyemezsiniz. Böyle bir sorun var ki bunu çözümlemeniz için size ücret ödedim. Bu saçmalığın artık çözüm bulmasını istiyorum. Benim ilk ayım ve faturamı ilk kesildiği anda ödedim. Bu şekilde ne modem verip. Ne bana kablo çekip ne de vaad ettiğiniz hızı verecekseniz ben neden kullanıyorum sizi ? Bana kesin bir dönüş sağlansın. Aboneliğimi iptal edeceğim.

degerlerinize gore alabilcek hiz budur adres sorgulamasi yapip bi resim paylasirmisiniz kardesim daha kolay ve iyi yardimci olurlar.burda TurkNet sizin binanizin kablosuna karismaz.belirli bir ucret verip yerinde destek.ekibi cagirip hizmetdeb yararlanabilirsiniz bana 16 megabit ttnet hiz veriyodu turknetden 100 den ,95 aliyorum ev tesisatim.kotuydu cat6 onerdiler yaptik ve hat degerlerim.cok iyi

yazdiklarimi kotrol edermisiniz kardesim eger 100 destekliyosa. cat 6 ile sorunun cozulcegini dusunuyorum tabiki bunu TurkNet yanlis hatirlamiyor isem.metresi 4.5 ₺

Keşke ödemeseydiniz diyeceğim. Çünkü hat çekmek görüldüğü kadar zor birşey değil hatta çok kolay diyebilirim.
iş sadece ankastreden sonra kabloyu duvara tutturmakta.
Bunu da

Bunun gibi birşey alırsınız 5 dakikada istediğiniz yere kablo çekersiniz. Üstelik ileride olur ya yapışkan özelliğini kaybederse nalburlarda süngerimsi şekilde satılan çift taraflı bant var onu kullanırsınız.
iç tesisatınızı 75 tl ye yenileseler bile kablo ücreti size ait malzemeler size ait. onlar sadece montajına o parayı istiyorlar bilginiz olsun.
Eğer kablosuda işin içine girseydi kimse uğraşmak istemezdi mesela 6.cı kattaki adam 75 tl ye tesisatı yenilemiş olurdu.

1 Beğeni

sen yerinde destek ekibi iste tavsiyem eger tanidigin var ise cat 6 ile ankastredn modeme.kadar kablo cek.sorun gider

aynn kardesim. dogrusu bu

Merhaba, aynı dolaba bağlı olduğunuz komşunuzun hat değerlerini paylaşır mısın?
*Değerler normal. Belli ki, 84mb max hız, bölgede ki kapasite nedeniyle 14mb yani 70mb’e kadar düşmüş ki bu normal.