Keenetic Extra DSL kullanıyorum. Ancak internet hattımda yaşadığım sorunlar nedeniyle, denediğim ZyXEL (Broadcom chipsetli) modem ile hat değerlerim ve bağlantım daha stabil hale geldi.
Servis sağlayıcı modemlerini kalıcı olarak kullanmak istemiyorum. Bu yüzden Broadcom chipsetli ve SNR margin gibi ayarlara izin veren sıfır bir modem arıyorum.
Araştırdığım kadarıyla sadece SNR margin müdahale edebildiğimiz broadcom chipsetli modem ASUS DSL-AX82U var ama fiyatı oldukça yüksek. Bu modem gerçekten bu fiyatı hak ediyor mu, emin değilim.
Broadcom chipsetli ve SNR ayarına izin veren alternatif modem öneriniz var mı?
ASUS DSL-AX82U kullanan ya da deneyimleyen var mı?
Stabilite ve hat performansı benim için ön planda. Marka/model belirterek öneri paylaşırsanız çok sevinirim.
Stabilite ve hat performansı benim için ön planda.
Zyxel modeminizde PPPoE modunu köprü yaparsanız, modemden çıkan LAN’ı başka bir modemin WAN’ına takarak bağlantıyı yeni modemde başlatabilirsiniz, bu sayede yeni modem ararken illa Broadcom çipi aramanıza gerek kalmaz.
Bu tüyonun tek sorunu iki tane güç adaptörü takmanız gerekmesi (biri eski biri de yeni modem için).
Ben bu yöntemle kendime Mercusys AC10 aldım, 5GHz wifi veren bir modem arıyodum, bana yetti.
Stabilite konusunda TEK yaşadığım sıkıntı, elektrik gidip geldikten sonra yeni modem eskisinden daha hızlı açılıyor (derde bak ) bu yüzden zyxel modemde düşük hız kalabiliyor.
Benim hattın desteklediği normalde 35 Mbps ama elektrik kesinitisinden sonra Zyxel modemi yeniden başlatana kadar 24 Mbps olarak kalıyor.