Dsl değerlerim düştü

merhaba iyi forumlar bi kaç ay öncesine kadar aldığım max değerleri düştü önceden aldığım maximum oran 110 larda iken şuan 90 civarlarında değişiyor ve snr değerimde düşüş sağladı hat zayıflama değerleri arttı, 88 lere kadar dowloand alıyordum sorunun kendi hat kablomdan olduğunu düşündüm ve bina kutusundan modeme kadar olan kabloyu elimde olan cat5 ile değiştirdim fakat sorun düzelmedi destek ekibine yazdığımda ise türktelekomun altyapı sorunu olduğu söylendi acaba ne yapmam gerekiyor telekom ile mi görüşme sağlamalıyım

Bağlı olduğun dolapta yoğunluk veya abone alımı gibi bir şeyler olabiliyor ve buna istinaden atanabilir yükselebilir ve düşebilir

2 Beğeni

Teşekkür ederim anladım, peki değerlerime bakacak olursak aldığım hız arttabilir mi

Snr değeriniz sınır da şu an alabileceğiz max hızı alıyorsunuz

2 Beğeni

Oğuzhan’a katılıyor ve eklemek istiyorum: 20-30mb maks kapasiteler de değişim olabilir. Hattınız normal alabileceğiniz hızı almışsınız. Hattınızın sağlığı için şunları yapabilirsin:
Ankastre bağlantılarını ve kablonu kontrol ettir eğer kablon da problem varsa CAT6 23AWG Nexans, Erse, Reçber markalı kablo kullanın eğer bağlantınız da oksitlenme, gevşeme gibi unsurlar var ise yenileyin veya kablonuzda ki diğer 2 damarı kullanın. Ek, dsl prizi, splitter var ise kullanmayın/yenileyin.
Not: Ankastre bağlantısı ve eklere YAK1 kullanın.

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Benim durum sanırım bana verilen portun daha kötü olması ve son zamanlarda bağlı olduğum DSLAM cihazına daha fazla abonenin bağlı olmasından kaynaklanıyor.

desteğiniz için teşekkür ederim elimde kullanmadığım cat5 kablo vardı onu kullanmıştım ankastre kutusunudan modeme kadar olan kısmını cat 6 ile değiştirsem hızlanma olur mu ?

Alabileceğiniz almışsınız yeni bir kablo değişimi size 100mb kullandırtmaz belk bir ihtimal, SNR değerinizi 1-2dB etkileyebilir. Rica ederim. :new_moon_with_face: