Downstream CRC Errors 68254

arkadaslar selamlar
internetim son gunlerde epey sıkıntılı. crc hatası değeri 68254 yazıyor. bunun çözümü ne olabilir ?

Düşük snr de kullandığınız zaman yapabiliyor. Bulunduğunuz saha dolabında yoğunluk olduğu zamanlar crc oluşturabilir. Veya anlık snr düşmesi crc noktasına peek yapıyor olabilir modemi resetlediğiniz de sıfırlanır

4 Beğeni

hocam kibar cevabınız için teşekkür ederim. son zamanlarda izellikle son 2 haftadır internet çok fena. bunun önüne geçebilmenin bir yolu var mı acaba?

Güncel hat değerlerinizin tamamını atabilirmisiniz?

1 Beğeni

şu mu acaba?
modemi resetledikten sonra 1 saat olmadan crc hataları yine arttı

Kopma sorunu olmuyor ise çok dikkate almayınız. Hızınız düşer ise modemi reset atın bilemiyorum ama yoğunluktan olabilir bir çok ihtimal var.

1 Beğeni

Modem tam değerleri göstermiyor olabilir. Bazı modemlerde firmware kaynaklı sinyal zayıflama gizleniyor.

1 Beğeni

Merhaba @neden

Buradan altyapını sorgulayıp mesafe ve hız değerlerini kontrol edelim. Kablonda ek vb bir durum var mıdır ?

Son durum nedir ? Eğer iyileşme yoksa bir iç tesisat kontrolü yapalım… Kablolarınız da ek mevcut mu veya bağlantıyı nasıl sağlıyorsunuz ? Direk ankastre den modeme kadar tek kablo olarak mı geliyor ? Dsl prizin den mi alıyorsun ? Dışarı dan kutu dan direk eve mi geliyor ? TT nin direk den mi alıyorsun vs gibi… Genelde hat zayıflaması bağlantı kopmasına neden olabilir. Kopma yapmıyorsa CRC birikmesine neden olabilir. Yani öncelikle bunların bir tespitini yapalım. Daha sonra sizin yapmanız gereken birşey varsa yardımcı olmaya çalışalım. Sizlik yapabileceğimiz birşey yoksa hızlıca TurkNet Online İşlem Merkezi den hat değerlerinizi paylaşıp detaylı bir yazı yazalım. Ayrıca yukarı da arkadaşımın atmış olduğu göknet sitesin den bir altyapı sorgusu yapalım ve buraya atalım…

2 Beğeni

cok tesekkurler. garip bir sekilde dunden beri crc hatasi almiyorum.daha once internet kesintisi oluyordu 10 sn kadar. telekom altyapisindan almaktayim interneti muhtemelen sorun onların tarafında idi.
iyi çalışmalar diliyorum.

1 Beğeni

Sorununuzun çözüldüğüne sevindim. İyi kullanımlar :slight_smile:

49 dakika sonunda konu otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.