Download 950 civari upload 670

Upload izlediğim videolarda 900 üstü çıkıyordu bizde neden 670 üstüne çıkamıyoruz tamam 670 de gayet güzel değer ama bende ne kadar performans varsa almak istiyorum açıkcası telefondan test yaptığımda upload 700 ustune çıkıyor ama pc de kablo ile 670 zor görüyorum sebebi ne olabilir bizden kaynaklı bir durum mu

Bu hızları etkileyen durumlar kablosuz için şunlar;
1- Pcdeki wifi kartının yüksek hızları desteklemesi gerekiyor
2- Modem/Router’in yine aynı şekilde yüksek hızları desteklemesi gerekiyor.
Açıklamak gerekirse kullandığın modem wifi 6 modem olması ve pcdeki kartın ise wifi 5ac olması durumunda o internetinden tam verimi kesinlikle alamazsın. Şu anda wifi 7 routerlerde 2.4ghz ağında bile kesinlikle en yüksek hızları almak mümkünken wifi 6da 5ghz ağında ancak tam alabilirsin.
kablolu da ise
Modem kaynaklı olması ayrı 1 yana pcde gigabit portu bulunması şart… Ethernet girişi bu hızları desteklemesi şart. Bazen internet servis sağlayıcı kaynaklı sıkıntı olabiliyor…

Cat 6 cat 7 diye satılan kablolaların çoğu inanılmaz kalitesiz router içerisinden çıkan kabloyu kullanmıyorsanız büyük ihtimal kablonuz yetersiz. HCS veya REÇBER cat 6 alıp deneyebilirsiniz.

2 arkadaşta teknik bilgi vermiş ama bunun teknik bilgi ile alakası yok maalesef…benimde 650 yi geçmiyor artık.eskiden 950/950 internet vardı, son birkaç aydır bu upload tarafında 600-650 yi geçmiyor maalesef…

muhtemelen upload hızı kısıtlanıyor…

Hocam telefon degerlerim böyle 2 3 telefondan test ettim telefonların kapasitesine göre değişiyor sanırım birinde 350 aldım diğer ikisi 500 civarında verdi max telefonların alabileceği hız bu diye biliyorum ama enteresan bir şekilde telefonda uploadim 800 lere çıkıyor

Bence speedtest sunucularındaki testler yerine gerçek download testleri ile denemeniz faydalı olabilir. Zira pc de speedtest in uygulaması ile yaptığınız testler daha yüksek çıkabiliyor.