TurkNet ismini kullanan dolandırıcılar

Hayırlı forumlar. Bu kendi adıma değil başka bir Türknetli arkadaşım adına açıyorum. Kendisinin bugün interneti kesiliyor. D smart tarafından aranıyor ve Türknetin altyapı sözleşmesinin bittiği D smartın aldığını söylüyorlar. Daha sonra dediklerine göre benim arkadaşım Türkneti arıyor ve TurkNet Altyapınız yok ancak aylık 200 tl ücretle kullanırsınız diyor.

Kendisinin adresi ve müşteri numarası bende var. Modlar yardım ederse şunun aslını astarını öğrenelim lütfen.

2466820 müşteri numarası bu

Bireysel abone

TurkNet hızlı işlem hattı:

0(850) 288 80 80 — Şebeke içi ücretsiz

TurkNet satış ve başvuru takip hattı:

0(850) 288 80 81

TurkNet çağrı merkezi:

0(212) 703 43 71

TurkNet Fiber satış ve başvuru takip hattı:

0(850) 288 80 16

TurkNet Fiber müşteri destek hattı:

0(850) 288 10 10 — Şebeke içi ücretsiz

Bu numaralar dışında 1 telefonla muhakkak arandı. O arandığı numarayı buraya yazarsanız iyi olur.

1 Beğeni

0850 480 98 47 bu numarayla konuşmuşlar

Yukarıda verdiğiniz numarayı mı aramış arkadaşınız? :flushed:

3 Beğeni

bende şok oldum açıkçası…

1 Beğeni

onlar aramış. ben yanlış anladım tek bir numarayla konuşmular. Hem türkneti hem ttneti hem de d smartı temsil ediyormuş :smiley:

2 Beğeni

TurkNet in böyle bir hizmeti yok. Yaşadığı kesinti sorunu ile ilgili destek kaydı açmadı iseler hemen bir kayıt açsınlar. Bu geri bildirimi TurkNet yetkilisine iletiyorum.

2 Beğeni

Söyledim destek kaydı açmalarını

1 Beğeni

Türkneti aradığına emin mi ? :roll_eyes:

O tongaya ben de düşüyordum. Antalya’daki öğrenci evine internet bağlatacaktık. TurkNet MH numarasını hatırlayamadığım için internetten arattım. Yine 0850’li numara çıkınca numaraya basıp aradım. Ne kadar gariptir ki açan kişi adımı biliyordu. Neyse yeni abonelik açtıracağımı , gerekli belgeleri imzalamam için ekip göndermelerini istedim. Kadının konuşması garip gelince telefonu kapatıp numarayı google yazıp arattım. Başka bir firmaya ait çıktı. 10 dk sonra aradılar, TurkNet’ten arıyoruz yeni abonelik istemişsiniz filan dedi. Ben de ben TurkTelekomdan abonelik açtıracaktım deyince , pardon yanlış söyledim dedi. O esnada ağzıma ne geldiyse sövdüm. Yaptığım yanlış bir şey fakat 3-5 kr için insanları enayi yerine koymaktan daha iyidir.

Burada numara nereden buldu bunu düşünmen lazım kişisel veri kanunu ihlal değil mi bu numara bulup aramak ihlal dava edilse kim sorunlu merak ediyorum TurkNet Türk Telekom bu olay ilk kim çıkardı Turkcell mi D-Smart mı turksat mı kanun ihlali var örnek veriyorum kim sorunlu

Büyük kanunsuzluk var hem de. Ben TurkNet’e internetimi taşıdığım gün 0212’li numaradan arandım. Biz TurkNet santralden arıyoruz dediler falan filan digitürk kitleyeceklerdi. Benim anlamadığım TurkNet’e geçtiğim gğn bunu nasıl öğrendiler de Türknetten arıyoruz dediler

Son yıllarda bir sürü firmanın veri tabanından veriler çalındı. TC numarası , telefon numarası , isim - soyisim , adres gibi çarşaf çarşaf bilgiler el altından cüzi miktarlara satıyorlar.
Gigafiber kullananlar böyle durumdan muzdarip değil. Bana kalırsa Telekomda ciddi bir veri sızıntısı var. Ya sistem tabanlı bir sızıntı ya da genel merkezden verileri satan bir çete var. İlginç olan da sadece TurkNet abonelerini arıyorlar. Belki de böyle yıldırmaya çalışıyorlardır.

1 Beğeni

Sadece TurkNet değil, netspeed, Gibirnet, commnet, Vodafone ve Telekom abonelerinin de arıyorlar.

Merhabalar, ne yazık ki bu ve buna benzer şüpheli aramalara diğer firmalarda olduğu gibi biz de yaşıyoruz :frowning:

Tüm bu süreci arka planda hukuk birimimiz takip ediyor ve gerekli hukuki mücadelemizi sizler için veriyoruz. TurkNet numaraları dışında sizinle iletişime geçen hiç bir numaraya itibar etmeyin lütfen :pray:

İşi 1 de şöyle düşünelim. Bu ahmaklar sayesinde elinize avantaj geçecek yakalandıklarında o zaman bunları donuna kadar soyma hakkı kazanacaksınız. 1 de şöyle cezalar olsa bunlara sokak çöpçüsü yapıp önüne arkalarına bu adamların amacı milleti dolandırıp cebinizdeki parayı kuruşuna kadar almaktır. Diye günde 5km2 alanı temizlettireceksin. Ve bunları en az 20 kat pişman olacak kadar bu cezayı uygulatacaksın.

Cem yılmaz esprisi gibi olmuş.

  • Karışık var mı
  • Var
  • Yükle
1 Beğeni

Sen hiç takım elbiseli göbekli çoğunlukla da top sakallı temizlik işçisi gördün mü? (Sebebini forum kuralları nedeniyle yazamıyorum)

1 Beğeni