Dolandırıcımı Değil mi?

Merhaba. Formunuzu devamlı okuyorum fakat ilk kez yazıyorum. Beni 0216 203 0694 numaralı telefondan aradılar. Bir bayan isim soyisim adres falan vererek önce teyitleştiler daha sonra faturanız “haziranda 139 tl olacaktır fakat PV bağlantı olursa işte devlette kdv indirimi mi ne yapacak işte 1 sene boyunca digitürk kullanacaksınız 109 tl faturanız olacak ondan sonra 99 tl ye düşecek falan dedi. Bende olabilir dedim. Az sonra sizi digitürkten aryacaklr gelip kurulum yapacaklar” dedi gerisi baya uzun işte başına gelen biliyordur devamını :slight_smile: bende araştırayım dedim varmı böyle bişey diye.

Not: Bu arada 0850 480 3342 numara aradı açmadım. Sonra aynı numaradan (0216…) bir dakika geçmeden geri arayıp telefonu açmamışsınız dediler kardşime. O da yanlış numara dedi :slight_smile: İnanamadım yani…

Böyle bir kampanya falan yok değil mi?

Not2: (Güncelleme) bu arada yine aradılar açtım. Aynı bayan “size ulaşamamışlar şimdi arasalar ulaşabilirler mi” dedi. Bende “hayır ulaşamazlar” dedim. devamı şöyle :slight_smile:

-Size ulaşamamışlar efendim. Şimdi arasalar ulaşabilirlermi?
-Hayır ulaşamazlar artık.
-Neden efendim
-Böyle bir kampanya falan yok. Siz numaramı nerden buldunuz, şuanda diğer telefonda TurkNet ile görüşüyorum (çat, dıııııııııııııııt) (telefonu kapadı) :slight_smile:

5 Beğeni

Merhaba bu numaralara itibar etmeyin ve hiçbir konuda onay vermeyin numarayı yetkili arkadaşlara gönderiyorum TurkNet sizi böyle bir bilgilendirme ile aramaz.

2 Beğeni

Bu numarayı kullanıcılar "sahte TurkNet (dolandırıcı) diye kaydetmiş,
0850 li numarayı ise görselde ki gibi arapça kayıtlamışlar. Büyük ihtimalle Suriyeli birine denk geldiler

1 Beğeni

Ben TurkNet 'e başvuru yaptım ertesi gün beni de aynı numara aradı TurkNet 'e hoş geldiniz fln aktivasyon işlemleriniz hızla yapılıyor dedi bende teşekkür ederim ilginiz için diyip kapattım. Bence türknetin bir yerde açığı fln var TurkNet müşteri numaralarına kolayca erişebiliyorlar.

2 Beğeni

Aslında iletişim bilgileri ile başvuru bilgilerimiz yalnızca TurkNet’te değil, TürkTelekom ile de otomatik olarak paylaşılıyor. Bu arada ne oluyor, ne bitiyor gerçekten merak ediyorum bu numaralara hangi taraftan erişiyorlar.

1 Beğeni

Aynı numara derken hangisi acaba?:flushed:


Bu hocam

0216 203 0694 numarasını kastedmiştim

Bu numara ve diğeri kesinlikle TurkNet e ait değil ama Google da aratınca da milenicom, TT ve farklı bir kaç firma ismi ile de aradıklarına dair yorumlar görülebilir. TT ve milenicom aboneleri de arandığına göre veri sızıntısı TurkNet kaynaklı değil gibi görünüyor 02162030694 UYARI! Şüpheli Numara | 25 YORUM VAR

2 Beğeni

Merhaba @SerdarC, ne yazık ki son dönemlerde her firmanın yaşadığı gibi biz de şüpheli aramalara maruz kalıyoruz :frowning: Bu konuyu arka planda hukuk birimimiz takip ediyor ve süreci ilerletiyor. Siz bu aramalara lütfen itibar etmeyiniz. Bizimle paylaştığınız numarayı şüpheli aramalar dosyamıza ekleyerek gerekli aksiyonlarımızı alacağımızı bilmenizi isterim.

3 Beğeni

Merhaba,
Adresimizi faturamizi herşeyimizi biliyorlar ve digiturk aboneligi yapmak istiyorlar…
Özellikle bu iki numara

0850 901 0796

0850 901 0797

Dün sonu 0797 olan numara beni aradi siz TurkNet degilsiniz dedim.
Neyiz ya gerizekali diyip kapatti :joy:
Umarim artik bunlara gerekli yasal islemleri yaparlar.

1 Beğeni

:joy::joy::joy: Onların ne olduklarını biliyoruz ama buraya yazamıyoruz :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:

:joy::joy::joy:
Ayni seyi dusunuyoruzzz:))

Ben sunu anlamiyorum bunu soyleyecek cesareti nereden buluyorlar

1 Beğeni

Biraz enteresan bir tutum olmuş :slight_smile: Lütfen bu numaralara itibar etmeyiniz.

1 Beğeni

Beni de 0216 203 06 94 numarasından aradılar. Faturamı 109 TL ye indirecek bir indirim kuponu tanımlandığını ve onay vermediğimi söylediler. Böyle bir bilgiden haberim olmadığını söyleyince bana abonelik bilgilerimi mail adresimi söyleyerek indirimi tanımlamamı isteyip istemediğimi sordular.Normalde yenecek bir durum değil fakat abonelik bilgilerimin hepsine sahip olduklarından inanarak onay verdim. Ardından bir arkadaşa sordum çünkü TurkNet e hiçbirşekilde ulaşılmıyor malum. Arkadaşım bunun dolandırıcı olduğunu belirtti. Tekrar tv paketi için aradıklarında böyle bir kampanyanın olmadığını ve diğer işlemi de onaylamadığımı söyledim. Çat diye yüzüme kapadılar. Bu arada ben 3-4 günlük TurkNet abonesiyim. Bu adamlar benim bilgilerimi Türk telekomdayken alabilirdiler fakat alınamamış.Burdan şu sonuca vardım TurkNet verilerimizi KVKK ya göre saklamamakta. Bu problemi yaşayan arkadaşlar benim yapacağım gibi Türkneti BTK ya şikayet etsinler. Bir pislik varsa ortaya çıkar.

Tüm bu yaşanılan olumsuz süreçleri TurkNet olarak takip ediyor ve sizinle iletişime geçen numaralar hakkında suç duyurusunda bulunup hukuki mücadelemizi veriyoruz. Lütfen TurkNet haricinde sizinle iletişime geçmeye çalışan kurum veya kuruluşlara itibar etmeyiniz.

Bu aslında çok ciddi bir bilgi sızdırılması türknetin abonelerine bu şekilde rahatça ulaşılıyorsa kaç aylık abone olduğunuza dair bilgileri bile varsa bu bilgileri tek alacakları yer TurkNet oluyor haliyle ya korkunç bir şekilde bilgiler satılıyor yada içeriden bilgi sızdırılıyor aksi taktirde bu kadar detaylı bilgileri bilmelerine imkan yok maalesef

1 Beğeni