Dolandırıcılık Hakkında

Dün 08505200831 Numaralı telefondan arandım. Yaşamış olduğunuz kopma sorunlarınız düzeldi mi diye sordular. Verdiğim cevaplardan sonra devletin yalın internet kampanyasını kaldırdıklarını ve faturamın 118TL olacağını söylediler. Devlet ve fatura artışını söyleyince dolandırıcı olduklarını anladım ve müsait değilim diyip kapattım. Daha önce de dijitürk satmaya çalışmışlardı.

Şimdi bu kişiler benim TurkNet kullandığımı, ismimi soy ismimi ve açtığım destek kayıtlarını görebiliyorlarsa eğer ya bir şekilde TurkNet sistemine girebiliyorlar ya da TurkNet’ten birileri bu kişilere bizlerin bilgilerini satıyor. Yetkililerin haberini olsun.

Merhabalar, son zamanlarda üzelerek karşılaştığımız durumlardan birini yaşamışsınız :frowning: TurkNet numaralarından farklı numaraların araması durumunda size söylenenlere itibar etmeyiniz. Sizi arayan numarayı paylaşmanız çok iyi olmuş. Çünkü bu sebeple kullanıcılarımızı dolandırmak maksadıyla arayan tüm numaraları biz havuzumuzda tutuyor daha sonra savcılığa verip suç duyurusunda bulunuyoruz.

Suç duyurusunda bulunulmasının çok bir etki edeceğini sanmıyorum açıkçası. Onun yerine bilgilerimize nasıl ve/veya kim aracılığıyla ulaştıklarını bulabilirseniz en azından ellerinde bizi kandırmaya yetecek bilgi olmayacaktır.
Ben şahsen TurkNet’in bütün numaralarını rehberime kaydettim dolandırıcılık için arayan olursa anlayayım diye. Başta şüphelenmiştim ama açtığım destek kayıtları ile ilgili bilgi verince gerçekten TurkNet’ten arıyorlar sanmıştım.

Suç duyurusunda bulunurken zaten sizin belirttiğiniz gibi numaralara nereden ve nasıl ulaşıldığını soruyor, sorgulattırıyoruz. Şu an süreç hukuki bir şekilde işliyor. Gerekli tüm incelemeler detaylıca yapılıyor ve bu aramaların önüne geçilmesi için çalışılıyor.

Örnek olabilmesi açısından;

Biliyorsunuz son zamanlarda ülkemizin önde gelen bir yemek firmasının verileri sızdırıldığına dair haberler var. Direkt olarak bu aramalar sadece TurkNet özelinde yapılmıyor. Farklı firmaları kullanan kullanıcıları yine aynı yöntemle şüpheli bir şekilde arıyorlar :frowning:

Bu tabii ki kabul edilebilir birşey değil. Mücadelesini TurkNet veriyor. Bilginiz olsun.

1 Beğeni

Haklısınız tabiki. TurkNet’i suçlamıyorum ben aksine çözüme ulaşabilmek için fikir üretmeye çalışıyorum :slight_smile:

1 Beğeni

Anlayabiliyorum sizi… Umarım kısa süre içerisinde bu işin önüne geçeriz.

1 Beğeni