Destek Talebi Açarak Fiber Kablo Değişimi Yaptırılabilir Mi?

Destek Talebi Açarak Fiber Kablo Değişimi Yaptırılabilir Mi Arkadaşlar Kablom Çok Kırıldı Bazen Durup Dururken Los Işığı Yanıyor İnternet Gelmiyor Ve Hızımı Etkiliyor Sabit 940-940 Alırken 800-700 Civarlarına Düştü Bu İşlem Gerçekleşebilir Mi ?

1 Beğeni

Allah başka dert vermesin.

Ont Arayüzüne erişin. Ont arayüzünde gelen ışığın şiddeti gibi bilgiler yazıyor. Oradaki değer -7 / -28 aralığındaysa sorun yoktur.

Ont Arayüzüne nasıl erişeceğinizi Google amcaya sorarak bulabilirsiniz.

3 Beğeni

Amin. ONT Hakkında İnternette Zerre Bilgi Yok Ont:Zyxel Pmg1005-T20C Sizin Bir Fikriniz Varmı Bu Ont İçin ?

1 Beğeni

Bağlayın ont yi pc ye.

192.168.1.1
admin
1234

2 Beğeni

Bulabildiğim Bilgiler Bunlar Diğer Sekmelerde Şifre Değiştirme İp Ayarları VS Var.

Gigafiber Zyxel ONT’leri 192.168.0.1 ya da 1.1 üzerinde çalışıyordu. Normalde PCye direkt takıp Windowsu son hane farklı olacaktı şekilde statik adrese çekerseniz, bağlanması lazım. Ben dar vakitte denemiş ancak nmap ile tespit etsen de arayüze girememiştim. Belki bir reset ile vs uğraşsam erişirdim ancak siz bununla vakit kaybetmeyin.
LOS yanıp ekipler gelince kibarca sorun onlara. Değer kötü olsa size söylerler zaten.
durduk yere bozulması da zor. evde çocuk, temizlikçi vs varsa ondan olabilir

1 Beğeni

Rx power : -26.6dbm

Belirttiğim ( -7 / -28 ) referans değerler aralığında.

1 Beğeni

Yani sorun benden kaynaklımı değilmi hocam yoksa speedtest sunucularımı sorunlu bu aralar ?

Hız bi yükseliyor sonra düşüyor

940 dan 800 700 e düşmesi sorun mu ? Ortada bir sorun görünmüyor.

1 Beğeni

Bence sorun 940 sabit iken mbpslerce düşmesi sizcede sorun değilmi 800 750 hala yüksek bir değer lakin 1g sabit alırken 800 700 düşmesi bence büyük bir sorun

:joy: Siz sorun görmemişsiniz. Ayrıca 7/24 1gbps görmek istiyorsanız metro ethernet satın almalısınız.

1 Beğeni

Kablo kırılınca sinyal gider. Daha hiç kırık kablodan sinyal geldiğine şahit olmadım. Kablonuz sağlamdır büyük olasılıkla altyapı çalışması yapılıyor veya kutuda fiber soket ucu kirlidir bir yerde fakat o zaman da sinyal gelip gitmez. Sinyal varsa hatta sorun yoktur.

1 Beğeni

Keşke bizim de böyle sorunlarımız olsa :smiley:

2 Beğeni

Destek Kaydım İçin Arandım Hattımı Kontrol Etti Herhangi Bir Sorun Gözükmüyor Dedi Cat5e yerine cat 6 kullanın dedi ben mi yanlış biliyorum cat5e de gigabit hızları taşıyamıyormu cat 6 kablom var ama jack çakamadım reçber kablo 23awg

cat 6 hatta 7 bıle kullansanız sizin için daha iyi ama makul 6 olanı zaten hızınınız 800 700 hatta 500 e düşmesi bile normal anormal olan durumlar 500 altına indimi sorun olur zaten yükselip inmesi kullandıgınız cihazla kapasite veya wifi max desteklenen hızı ve özellikle arka planda yapılan dow up sırasında bağlandıgınız lokasyondaki yoğunluguna göre değişiyor kablonuz kırılsa zaten hiç hizmet alamazsınız dedıgınız gibi los ışığı habire yanıyor ise kayıt bırakın

Cat5 kablolar 1000 Mbit/s hıza kadar, Cat5e kablolar ise 2500 Mbit/s hıza kadar destekliyor ancak kablo üreticisi standartlara uymadı ise o hıza erişmemesi doğal. Eğer mesafe çok uzun değilse Cat8 patch kablo kullanabilirsiniz. Deniz altı F/O kablo gibi ağırdır :smile:

Ayrıca aynı kablo 900 Mbit/s hız verebiliyorken durup dururken 800 Mbit/s hıza düşürmez. Eğer çıkış hızı sabitse kablonun etrafında ciddi bir gürültü olabilir ya da kablo hasar görmüş olabilir.

Cat7 standart olarak kabul edilmemişti. Cat6A’dan sonra network kablosu olarak Cat8 geliyor.

Durup Dururken Oldu Bu Olay kabloların hepsi (ONT’den Modeme Modemden Pc’ye) Modem Kutusu İçerisinden Çıkan Kablo Ve 1 Hafta Evveline Kadar Sabit Alıyordum 1.40 Ms 940-940 İdi Suan 850 700 Aralarında Seyir Ediyor Kabloyu Bugun Başka Modem Kutusundan Sıfır Kablo İle Değiştim (vdsl’de iken aldığım modemdeki kablo ile) herhangi bir değişim olmadı binada 2 kullanıcı var biri benim komşu download yaparken benim hızım bu şekil düşermi ?

evet binanızdaki abone sayısı artması veya anlık interneti yoğun kullanması sizin hızınızı etkiler çünkü binanıza tek bir kıl fiber giriyor bütün aboneler bundan besleniyor.

1 Beğeni

Ben o zaman ne anladım fiberden? Vdsl upload ı iyi olsa 100/100 memnundum. Hem ucu kırılıyor hem de anormal hızlarda internet alıyorum. Vdsl bile daha stabil çalışıyor ve fiberin bu konuda daha iyi olması lazımdı fikrimce

Vdsldsyken sorun evinizin uzak olması olarak kabul edilir. Ama fiberde ise suç operatöre aittir. Abone sayısı yükselince o hızınız iyice düşünce altyapı iyileştirme yapacaklardır. Bu olunca hızınız yine maksimum seviyeye gelecektir. Size tavsiyem oimden altyapı iyileştirmesi yapmalarını talep edin. Onun haricinde sabredip bekleyin.