Deprem sonrası erişim problemleri hakkında

Merhaba, bu yaşadığımız üzücü ve akıl almaz süreçte herkese elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ayriyetten ben de bu süreçte ilgi alanım ile ilgili sizlere de yardımcı olmaya gayret ediyorum… :pray:

Sorun yaşayan olursa özellikle deprem bölgelerin de bu post üzerinden benimle buradan iletişim kurabilir veya özelden yazabilirsiniz.
Unutmayın, bilgi paylaştıkça çoğalır!

  • Konumuz; deprem de hem mobil şebeke ve hem de altyapı şebekesi ile yani Wi-Fi ile ilgili en verimli ayarların nasıl, nereden yapılacağını sizlere ulaştırmaktır. Konuyla ilgili ekleme yapabilirsiniz. Bu ayarlar, kullanmış olduğunuz cihazların (modem, telefon) marka modeline göre farklılık gösterebilir. Resimlerde ki cihazlar; “Asus AC750” ve “Xiaomi Mi 10T Pro” marka ve modellerine aittir.

Wi-Fi

Kısaca; “192.168.1.1” adresine girilip modemin altında ki ID ve password bilgileri ile giriş yapıldı DNS ayarları değiştirildi, (1.1.1.1-1.0.0.1) “SSID, WPA Pro-Shared Key” görselde ki gibi oluşturuldu, band frekansları 20Mhz alındı, sorun olursa otomatik yapınız. Gerektiğin de Wi-Fi ile arama almanız için Vo-WiFi’yi açın (VoWiFi/WLAN on/off ##869434##)

Mobil Veri

Kısaca; Vo-LTE açıldı, 4.5g geçildi çekim sorunu yaşıyorsanız Vo-LTE’yi kapatın (Vo- LTE kod on/off ##86583##) 3G moduna geçin.
BKZ: “Akıllı Telefonlarda İnternet Ayarları Nasıl Yapılır?

Yoğunluk yaratmamak açısından çevrenizde 1 veya 1’den fazla telefonu pilot telefon yapın yani telefonunuzu modem, kişisel bağlantı noktasını açarak veya Bluetooth aracılığıyla yapın, bunu mini baz istasyonu gibi düşünün. Bu durum da baz istasyonunu aşırı yükten kurtarmış olursunuz ama data hız seviyesi düşebilir fakat mesajlaşma için yetebileceğini düşünüyorum. Aramalar da mesajlaşmalar da “Geçersiz IMM Kodu” hatasıyla karşılaşırsanız mobile veri ayarlarını yani hat ayarlarını sıfırlayın, sonrasında telefonunuzu kapatıp ve 15dk sonra açın, “#330*0000# sonrasında ##00## bu kodları sırasıyla girin.”

Kişisel bağlantı noktası 2.4Ghz olarak işaretleyin, kullanıcı sayısını sınırsız ve mobil veri sınırını deaktif edin. “SSID, Şifre” görselde ki gibi oluşturuldu

  • GSM operatör ayarları. Sorun yaşarsanız Vo-LTE ve 4.5G kapatın, 3G geçin.

Diğer

  • DNS ve VPN için Cloudflare yani “1.1.1.1+WARP” uygulamasını indirip kullanabilirsiniz hızlı, ücretsiz ve güvenlidir.

  • Elektrik bulursanız veya gelirse jeneratör ve yeraltı hat aracılığıyla powerbank’lerinizi şarjını fulleyin sonrasında 5V to 12V voltaj yükseltici bir kablo bulursanız powerbank’lere 5V to 12V voltaj yükseltici kablo takın ve diğer ucunu da modeme takın elektriksiz boyunca ortalama (10000mah s
    aha dolabına göre) 6-8 saat kesintisiz internet kullanabilirsiniz, modem aracılığıyla. Seçeneğiniz varsa en yüksek mah değerli powerbank almanız daha iyi olacaktır.

110000055224377

2 Beğeni

EKLEME:
Bu tarz SIM destekli router ile de SIM kartınızı takıp mobil verinizi Wi-Fi modeme dönüştürüp çoklu kişilere Wi-Fi desteği sağlayabilirsiniz.
Ürün: “Keenetic Hero 4G”
m_keenetic-hero-4g-2

“Opensignal” uygulamasından da hangi baz istasyonuna bağlı olduğunuzu, kaç metre uzaklıkta olduğunuza bakabilirsiniz…

Nperf’te Türkiye’nin her yerine özellikle deprem bölgelerin de indirme hızlarını, ağ kapsamını gösteren bir grafik var. Kısaca; iyiden kötüye sıralaması: 1.Turkcell, 2.Vodafone ve 3.Türktelekom.
NOT: Bımcell veya benzeri operatörlerin çoğunluğu Türktelekom kullanmaktadır.

Bunun için önce gsm sinyali olmalı. 2 gün Hatay’da sonra 2 gün Maraş’ta idim ve tek kelime yazmak istemiyorum çünkü muhtemelen silerler. Ancak sorumluların cezası umarım verilir :rage: Orası böyle al modemi sim tak modunda değil ne yazık ki. İnsan uyurken veya 2 lokma yerken utanır mı ? Maalesef utanıyor :disappointed:Çok üzgünüm :cry:

2 Beğeni