Değişken Değerler

Selam herkese, Mart ayından bu yana TurkNet liyim. Her şey çok güzel çok memnunum. Fakat hat değerlerim çok değişken. Değerler bir kaç günde bir değişiyor. Bunu ilk zamanlar TT ekiplerine sorduğumda belediyenin kazı çalışması sonrası kayıplar oluyor 1 aya düzelir demişti ama değişen bir şey yok. Altta iki örnek vereceğim. Sizce nedeni ne olabilir? Nasıl bir çözüm bulabilirim? Birde şuan vr300 var her şeyinden memnunum fakat bu değerleri keenetic modem ile sabitlemem mümkün mü? Teşekkürler.


1 Beğeni

keenetic modem snr değerini sabit yapabilirsin. şuanki güncel olan en yüksek olan mı.
ne türlü kablo bağladınıza bağlı. su temas olmuşsa , dış havayla temas ediyorsa uçları , kullandığın kablo eskiyse yapabilir . ankastredeki bağlantı yerlerinde oksitlenme olduysa.
başka kişilerin kullanımıda bakar. uzaklığada bakabilir. değerler sürekli değişir.

Evet 75lik paket diye geçiyordu ilk geçtiğimde. Adres sorgulamada da en yüksek 76 gösteriyor. Kablomu 3 sene önce değiştim, binanın altında ki kutudan dışarı çıkıyor 4. kata CAT6 ile tek parça geliyor. Ucu da YAK1 ile bağlı direkt modeme giriyor.

Ek yok ve YAK1 ile bağlı diyorsunuz fakat görsel de işaretli kısımlar krone işlemi ile yapılmış…


Değerleriniz de Max kapasite ve SNR olmak üzere 5dB bir değişim söz konusu. Bu durum, sık sık inip çıkıyor mu yoksa çok nadir mi?

evin içinde ki dsl kablosuna bağlanan kısım YAK1. Aynı gün içinde değil ama farklı günlerde veya 1-2 gün sonra modemi kapatıp açınca değişiyor.

Tamam, o zaman ek var. Resimde ki çizdiğiniz kısımlarda ki toplamda 4 damar (2 sol ve 2 sağ) kablo olmak üzere sökün ve aynı kabloları sadece YAK1 ile bağlayın. Modeminizin orda ki ek, YAK1 ile sanırım onu değiştirmenize gerek yok diyebilirim.

1 Beğeni

Kablonun ucundaki. 4 tane kabloyu bağlamana gerek yok. 2 tanesini bağlasan yeterli. Ankastreye bağlanan uçlar 4 tane

1 Beğeni

Doğru anlamak için soruyorum lütfen kusura bakmayın. Bu ankastrede ki 4 kablo çıkacak o kabloları kısa kablo ile YAK1 birleşiminden mi takılması lazım. Ev içinde ki bağlantı da aşağıda ki gibi.


Yanlış anladım, ve o eki Cemal’in dediği gibi 2’den fazla kablo bağlamayın, gereksizdir. kısaca:
Mavi ve beyaz renkli kabloya o çizilen kısma çakın veya üstte ki beyaz ile mavi kabloya YAK1 ile bağlayın ve sonrasında şuan ki attığınız görselde ki YAK1 bağlantılarını kesin sadece oraya mavi, beyaz renk girin aynı aşşağıda ki gibi…

1 Beğeni

Fazla kablo bir birine yakın olursa okadar çok etkileşim ve düşüş meydana geliyor
4 tane ankastreye bir birinden kablo geçmesi düşüş sebebi olabilir. Başka kişilerin kablosuyla temas halinde olursa yine düşüş meydana gelir.
YAKLARI KULLANIRKEN SAĞ VE SOL GİRİŞLERİNİ KULLANIN tek bir girişe takmanıza gerek yok iki kabloyu birleştirmek için kullanır yak 1 ler

Tamam, arkadaşım yapmıştı bunu yine kendisi ile o şekilde uygulayalım daha sonra sonucu bildireyim. Çok teşekkürler.

Rica ederiz. Sonuçları paylaşırsınız…